• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

TOMA üreten firma karını açıkladı!

TOMA üreten firma karını açıkladı!
Toplumsal Olaylarla Mücadele Aracı (TOMA), üretici olarak bilinen araç üstü ekipman şirketi Katmerciler, 2014 yılı dokuz altı aylık konsolide mali sonuçlarını açıkladı.

Geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 27 artırarak 99 milyon liradan 126 milyon liraya çıkaran şirket, 12 milyon lira faaliyet karı açıkladı.

Katmerciler’in mali sonuçlarında en dikkat çekici gelişme ise karlılıkta yaşandı. Şirket, geçen yılın aynı dönemindeki 7 milyon liralık zararına karşılık bu yıl 6,8 milyon lira net kar açıkladı.

Özkaynaklarında yüzde 31 artış elde eden Katmerciler’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı da 12 milyon liradan 13 milyon liraya yükseldi. Şirket geçen yılla yaklaşık aynı seviyede, 35 milyon dolarlık ihracat geliri elde etti.

Geçen yıl bilançosunda yaşanan zararın temel nedeni olan döviz pozisyonu açığında dikkate değer iyileşme gözlenen şirketin, toplam finansal borçlarındaki azalmanın yanı sıra kısa vadeli finansal borçlardan uzun vadeliye dönüşüm de dikkat çekici.

KATMERCİ: MALİ TABLOMUZDA İYİLEŞME SÜRÜYOR

Dokuz aylık mali sonuçlara ilişkin bir değerlendirme yapan Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, geçen yıl dengesiz kur riski ve döviz pozisyonu açığından kaynaklanan mali tablodaki olumsuz görüntünün tamamen sona erdiğini belirterek, “Negatif olan tüm kalemlerde kalıcı pozitif bir noktaya gelmeyi başardık. İlk altı aylık sonuçlarda olduğu gibi dokuz ay sonunda da başarılı bir bilanço açıkladık. Sürdürülebilir ve sağlıklı bir mali yapıya sahip olma konusunda attığımız adımların sonuçlarını görüyoruz” dedi. Şirketin toplam borç yükünün yanı sıra finansal borç yükünde de dikkate değer azalma sağladıklarını ifade eden Katmerci, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: “Kısa vadeli borçlardan uzun vadeliye dönüşüm istikrarlı ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Döviz pozisyonu açığımızı da önemli ölçüde aşağı çekmiş durumdayız. İhracattaki başarılı performansımız ise aynı şekilde devam ediyor. Uluslararası konjonktürdeki tüm olumsuzluklara rağmen konsolide gelirlerimizde elde ettiğimiz yüzde 27’lik artış da şirketin sağlam mali yapıya kavuşmasında en önemli itici güç durumunda. Halka açık bir şirket olarak, hissedarlarımıza ve ortaklarımıza başarılı ve güçlü bir bilanço açıklamış olmaktan mutluyuz. Bu performansı önümüzdeki dönemde artırarak devam ettirmeye gayret ediyoruz.”

"TOMA GELİRLERİ 2015 BİLANÇOSUNA YANSIYACAK"

Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ihalesinden elde edilecek gelirlerin 2015 yılı bilançosuna yansıyacağını kaydeden Furkan Katmerci, TOMA’dan elde edilecek gelirlerin şimdiden 2015 bilançosu için bir güven oluşturduğunun altını çizdi.

Son dönemlerde basın ve kamuoyunda özellikle TOMA üretimiyle gündeme geldiklerine ve bunun bazı yanlış algılamalara sebep olduğuna dikkat çeken Katmerci, şöyle konuştu: “Katmerciler, 1985 yılında kurulan, yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren bir şirket. Aynı çatı altında yaklaşık 30 farklı tip araç üstü ekipman üretebilme yetenek ve kapasitesiyle sektöründe ayrıcalıklı bir konuma sahip. Örneğin, bu yılın ilk dokuz ayında 20 farklı tip araç üstü ekipmandan 851 adet üretmiş, 686 adedinin satışını gerçekleştirmiş durumdayız. TOMA da bu araçlarda sadece birisi. Biz TOMA üretimine 2010 yılında başladık ve bu üründeki konumumuzu son derece başarılı bir şekilde güçlendirerek devam ettiriyoruz. TOMA uzun yıllardır ülkemizde kullanılan bir araç ve daha önce TOMA’ları başka şirketler üretiyordu. Önümüzdeki yıllarda da hem biz, hem diğer şirketler bu alanda oyuncu olmaya devam edecekler. Bu alanda yaşanan rekabet kamu kaynaklarının daha etkin kullanımını ve maliyetlerin azalmasını sağladığı için bu rekabetten kamu yararlı çıkmaktadır. Öte yandan, halen geliştirme çalışmalarını devam ettiğimiz zırhlı personel taşıyıcılarıyla savunma sanayiinde de etkin rol oynamayı hedefliyoruz. Amacımız, sağlıklı, kârlı ve istikrarlı büyüme trendini devam ettirerek ülkemiz için değer yaratırken yatırımcılarımız için daha kârlı ve verimli bir şirket haline gelebilmek.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim