• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Tolunay Kafkas: Bu takım Tolunay Kafkas'lı ya da Kafkas’sız ligde kalabilir

Tolunay Kafkas: Bu takım Tolunay Kafkas'lı ya da Kafkas’sız ligde kalabilir
Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde oynadıkları ve kazanamadıkları son 5 maçla ilgili değerlendirmesinde, bazı oyuncuların eksikliği nedeniyle...

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde oynadıkları ve kazanamadıkları son 5 maçla ilgili değerlendirmesinde, bazı oyuncuların eksikliği nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını açıkladı. Kafkas, sakat oyuncuların iki hafta içinde takıma katılacaklarını anlatarak, "Futbolcuların gelmesiyle birlikte başarılı bir süreç geçireceğimize inanıyorum. Bu takım Tolunay Kafkas'lı ya da Kafkas'sız ligde kalabilir." dedi.

Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, Kulüp Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız ve Teknik Direktör Tolunay Kafkas, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıda ligde oynadıkları maçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Tolunay Kafkas, Başakşehir maçında beklediklerinin altında performans ortaya koyduklarını söyledi.

"Bunun için sorumlusu benim ve herkesten özür diliyorum" diyen Kafkas, şunları söyledi: "Taraftar tepki göstermesinde haklıdır. Çünkü taraftar hep her şeyin iyi olmasını ister. İyi olmadığı zaman tepki gösterir. Bu normaldir. Doğaldır. 12-13 kişiye takımda yük biniyor demiştim. Takımın omurgasında ciddi eksikliklerimiz oldu. Özellikle Vanderley, Mabiala ve Samba'nın olmayışı bizim gibi takımlara da bazı oyun anlayışlarında sıkıntı oluşturuyor. Doğal karşılamak gerekir. Sezona sıkıntılarla başladık, kamp yapamadık. Bunları bahane olarak söylemiyorum, bunun altına sığınmak için söylemiyorum. Zor bir dönemden geçtik. 8 kişi ile başladık. Giden oyuncular oldu. Ben de kulübe zarar vermeden, hem maliyeti uygun hem de iyi oyuncuları, bilinen, tanınan oyuncuları almaya çalıştık ve takım oluştu. Bugünlere geldik."

Kendilerine en büyük desteği Kulüp Başkanı Recep Mamur'un verdiğini kaydeden Kafkas, "Başkanımız Recep Mamur büyük bir yükün altına girdi. Ben de kendim adına risk aldım. Çünkü başkanım bana telefon açtı. Ben hayatım boyunca vefalı olmaya çalıştım. Eğer Tolunay Kafkas ismi Türk futbolunda var ise başkanıma, Özhaseki'ye, Kayserispor'a borçluyum. Bir telefon açtı ve ikiletmedim. Kendi adıma tasarrufum olmadı. Başkan ne dediyse onu yaptık. Kayserispor bana ihtiyaç duyduğu için buraya gelmiştim. Elimden gelenin fazlasını yapma gayreti içindeyim ve olacağım da. Kimsenin şüphesi de olmasın. Bu takım hani iniş çıkışları oluyor. Bunu yadırgamamak gerekir. Bu sezon için doğal karşılamak lazım. Bunu atlatacak güce sahip. Bu takım Tolunay Kafkas'lı ya da Kafkas'sız ligde kalabilir. Gücü var. Her türlü gücü var. Elimden geleni yapıyorum. Burada asıl olan Kayserispor'un çıkarları ve menfaatleri. Gönül, daha iyi transferler yaparak daha iyi yerde olmasını isterdim. Ama olmadı." diye konuştu.

Sıkıntılar olduğunu, bunun bedelini ödeyecek adamın da hoca olduğunu aktaran Tolunay Kafkas, "Birçok takımda hocalar gitti geldi. Bunlar doğal ve olan şeylerdir. Yanlış anlaşılır anlaşılmaz ama istifa ve ayrılmak da şerefli ve onurlu bir müessesedir." şeklinde konuştu.

Tolunay Kafkas, kötü oynadıkları maçları hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Trabzonspor maçının ilk yarısı ve son maçta üretme konusunda ciddi sıkıntı yaşadık. Gaziantep maçını kazanma potansiyelimiz vardı. Mersin maçı öyle idi. Bir buçuk maçlık bir düşüş var. Bunun sorumlusu benim. Belli başlı konularda düşüş var. Çok maç oynandı. Aynı adamlar oldu. Bunlar etken olabilir. Kendi sahamızdaki maçı kazanacağız."

"Takım ligde kalır mı?" sorusuna da cevap veren Kafkas, "Tabi ki kalır. Kalmayacak ne var. Öyle bir ortam yok. Oynadığımız son maç var ve bunu berabere bitirebilirdik. Her şeye rağmen. Birkaç takımda hatalar vardı. Yarın Mabiala ve Vanderley geldiği zaman bu takım maçlar kazanır ve galibiyet alırız. Gençlerbirliği takımını yenmek için de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Kulüp Basın Sözcüsü Ahmet Yıldız ise sözleşmesi biten oyuncularla ilgili soruya cevap verdi: "Sözleşmesi sona eren Ömer ve Bıseswar var. Kendileriyle iki üç defa görüşme yaptık. Futbolcularla ilgili sadece imza aşaması kaldı. Kendileri de burada kaldıkları için mutlu olduklarını söylediler. Herhangi bir sorun yok."

Cihan

Tolunay Kafkas: Bu takım Tolunay Kafkas'lı ya da Kafkas’sız ligde kalabilir

Tolunay Kafkas: Bu takım Tolunay Kafkas'lı ya da Kafkas’sız ligde kalabilir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim