• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, hedeflerinin 8 yıl içinde 500 bin konut üretmek olduğunu söyledi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, hedeflerinin 8 yıl içinde 500 bin konut üretmek olduğunu söyledi.

T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) tarafından Çeşme'de yapımı devam eden dar ve alt gelirli vatandaşlara yönelik Çeşme Sosyal Konut projesinin tanıtımı bugün projenin şantiye alanında gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, TOKİ Proje ve Araştırma Dairesi Başkanı Mustafa Levent Sungur, TOKİ Başkan Danışmanı Osman Bekar, TOKİ 3 No'lu Uygulama Daire Başkanı Murat Oskay, TOKİ Basın Danışmanı Uğur Dülekalp ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan TOKİ Başkanı Turan, piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan vatandaşlara yıllardın dost eli uzattıklarını söyleyerek, "Milletimizin idaremize duyduğu güven ve beklentinin ne kadar yüksek olduğunu tecrübe ediyoruz. 81 ilimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bize en çok heyecan veren ise yerel mimari uygulama projeleri. Bölgenin gelenek,tarih ve kültüründen, mimarisine yansımış olan zenginlikten ilham alarak TOKİ yerel mimari uygulama adıyla yeni bir konsept geliştirdi. Yenilediğimiz bu üretim disipliniyle TOKİ tarihinin en aktif üretim sürecini de inşallah başlatmış olduk. Bu yıl içinde 60 bin yeni konut hedefi açıkladık. Sosyal imkanları, sosyal donatıları düşünülmüş sadece barınacak değil ,bir yaşam alanı oluşturma kültür ve mimari yaklaşım sergilemeye çalıştık" dedi.

Hedeflerinin bölge için bir kazanım ve değer katacak proje üretmek olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Önemsediğimiz konsept, Yüksek kaliteli, yatay planlamayı esas alan semt kültürü ve yöresel unsurları taşıyan konutlar. Bu konsept TOKİ'nin mimari yaklaşımı ve üretim felsefesi konusundaki değişimin en somut göstergelidir. Çeşme sosyal konut projesi de bu unsurların bir araya getirilmeye çalışıldığı yörenin geleneksel mimari çizgilerinden ilham alındığı bir proje olarak vücut bulmuştur. Bu yöreye ait özgü taş ve yapı malzemeleriyle ,Alaçatı taş işçiliğinin güzel bir örneği olan proje , Ege bölgesi için bir model niteliğindedir. Çeşme Sosyal Konutları bizleri yeni bir şevk ve heyecan veren bizim için gözbebeği bir projedir" şeklinde konuştu.

Çeşme Sosyal Konut projesiyle ilgili bilgi de veren TOKİ Başkanı Turan, "Burası sosyal konut projesi bin 75 konut var. yöresel normlar dikkat edilerek yapılmıştır. Kaymakamlığa vatandaşlarımız başvurdu. 2+1 ve 3+1 daireler var . İki etaplı olan proje alt ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımız için . Talepte bulunan vatandaşlar belirlendi. Kura ile kimin hangi daireye taşınacağı belirlenecek. Konutlar için 3 bin 200 lira toplam hane gelirinin altında olması ,hiç konut sahibi olmamak ,beş yıl Çeşme'de ikamet ya da buranın nüfusuna kayıtlı olma şartı var. Dışarıdan birinin alma şansı yok. Buranın temel kazısından çıkan taşları burada kullandık .2+1 daireler için 400 -450 maksimum 600 -650 lira taksit söz konusu. Taksitler eve taşındıktan sonra ödenmeye başlanacak. 12 ile 20 yıla kadar vade var. Bu konutlara başvurunun ardından. 4 bin kişi daha başvuru yaptı" ifadesini kullandı.

Çeşme Sosyal Konut projesi yapılırken bazı tartışmaların da yaşandığına değinen TOKİ Başkanı Turan, "Bu proje yapılırken bazı tartışmalar da oldu. Yatay mimari konseptle yaptık. Bölgede ciddi bir cazibe alanı oluşturdu. Burası dört kat olarak ihale edilmişti. Çeşmeye geldiğimizde katların dört kat olmasının burayı bir değer katmayacağı kanaatine vardık. Ekiplerimiz çalışma yaptı. Tamamından birer kat eksiltme yaptık ne kadar doğru karara verdiğimizi gördük. Bu projeler böyle olduğu için güzel. Böyle olduğu için Çeşme'ye değer katıyor. Buranın temel kazısından çıkan taşları burada kullandık" dedi.

TOKİ'nin hedeflerine de değinen Turan, "2002 baz alınarak, 2023'te bir milyon konut hedefi vardı. Biz bunu 200 bin yukarı revize ettik. Önümüzdeki 8 yıl için 500 bin konut üretme hedefimiz var. İnşallah 2023'te 1 milyon 200 bin hedefine varacağız. Bu hedefle 2023 yılında 5 - 5, 5 milyon vatandaşımız TOKİ'nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacak. Bizim muhatap kitlemizin Yüzde 85'i eğer Toplu Konut idaresi olmasa konut sahibi olamayacak vatandaşlarımız . Bizim hedef kitlemiz Türkiye'nin tamamında bu kitledir" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından TOKİ Başkanı Ergün Turan, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ile Çeşme Sosyal Konut Projesi'ni gezdi.

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut

TOKİ’nin Hedefi 8 Yılda 500 Bin Konut

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim