• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı
Elazığ'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan 280 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekildi.

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan 280 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekildi. Kura çekiminde ev sahibi olamaya hak kazananlar vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

TOKİ'nin, Elazığ merkez Zafran Mahallesi'nde emekliler için yapacağı 280 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Karahan Çelik, Sedat Karataş, TOKİ Finansman Daire Başkanlığı Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik ve konut almak için başvuran emekliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TOKİ Finansman Daire Başkanlığı Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, "Türkiye genelinde emekliler yönelik olarak 250 TL taksitle yapmaya devam ettiğimiz konutların Elazığ durağındayız. Elazığlı vatandaşlarımıza da 280 adetlik bir konut projesi gerçekleştirdik. Bu gerçekleştirdiğimiz 280 adet projenin çekilişini yapacağız. 280 adet konut dışında hak sahibi olamayan vatandaşların üzülmemesini, onlarında bundan sonraki devam eden etaplarda inşallah konut sahibi olacaklarına inanıyorum" dedi.

"ELAZIĞ'A 779 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI"

Elazığ'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çelik, "Toplu konut idaresi olarak Şubat ayı itibariyle 7 bin 634 adet konut yapmışız. Bu konutların içerisinde şuanda ihale aşamasında olan ve yapımı devam eden konutlar hariç. Bunun yanı sıra 5 tane ilköğretim okulu, 3 lise, 4 hastane, 5 aile sağlığı merkez, 2 eczane, 7 cami, 5 ticaret merkezi, 160 kişilik pansiyon, 2 adet büfe, kütüphane, 9 adet sevgi evi ve karakol yapmışız. Tüm bu yaptığımız yatırımları parasal değeri ise yaklaşık olarak 779 milyondur. Bunun yanı sıra şuanda Toplu Konut İdaresi olarak bölgeye be Elazığ'a arsa ve arazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu konut sayıları sadece emekli projesi değil, diğer vatandaşlarımıza yönelik olarak da devam etmektedir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından noter huzurunda konut sahiplerini belirlemek için kurular çekildi. Kura da ismi çıkanlar sevinçten göz yaşı dökerken ismi çıkmayanlar ise üzüldü.

Kurada konut sahibi olan ve evinin olmadığı ifade eden Nizamettin Şahinoğlu "2 çocuklarım da burada okul okuyordu. Çok mutluyum. Allah devletimizden razı olsun. Darısı diğer arkadaşların başına" ifadelerini kullandı.

Artık kendi evinde oturmak istediğini söyleyen Reşat Balbal, "Çok şükür bir evim oldu rahatladım. Evimi görsem daha rahat olacağım" diyerek duygularını aktardı.

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

TOKİ’den Ev Çıkan Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim