• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Kastamonu'da il merkezinde yapılacak 200 konut için kuralar...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Kastamonu'da il merkezinde yapılacak 200 konut için kuralar çekildi. Çekilen kura sonucuna göre, 5 bin 77 başvuru sahibinden 200'ü konut sahibi oldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Kastamonu'da il merkezinde yapılacak 200 konut için kura çekildi. İnşa edilecek konut sayısının yaklaşık 25 katı başvuru yapılması dolayısıyla Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda yoğunluk yaşandı. Yer bulamayan vatandaşlar, dışarıya kurulan görüntülü ses sisteminden kurayı takip etti. Törene katılmak üzere gelen emekliler ve yakınları çekilişi heyecanla bekledi. Çekilen kura sonucu 5 bin 77 başvuru sahibinden 200'ü konut hakkı kazandı. Emeklilerden konut sahibi olanlar sevinirken, kendilerine kura çıkmayanlar ise üzüldü.

Kura çekiminde ilk kurayı küçük bir çocukla çeken Kastamonu Vali Vekili Aytekin Yılmaz, konut sayısının 200'de kalmayacağını, daha da fazla konut yapılacağını belirterek, kura sonucu konut sahibi olanları tebrik etti. Yılmaz, "TOKİ'ye bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun, en çok ihtiyacı olana çıksın" dedi.

"YENİ KONUT ALANLARI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Kastamonu'nun yaşlı ve emekli bakımından Türkiye'de ikinci sırada geldiğini hatırlatan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, "Kastamonu, Türkiye'nin en yaşlı ikinci ili oluyor. Bunu bir defa göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kastamonu, belli bir yaştan sonra yaşanabilir memleketlerin başında yer alıyor. Biz de, bundan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bunun yanı sıra konut meselesi de herkes için büyük önem taşıyor. Özellikle emeklilerimizin konut sahibi olmaları bizler için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Emekliler için konut projesinin Kastamonu'da bir başlangıç olduğunu söyleyen Babaş, "Bu tür projeler Kastamonu'da önümüzdeki günlerde yine olacak. Çünkü Kastamonu, bu ülkenin mihenk taşlarının başında yer alıyor. Kastamonu, bu ülke için büyük önem taşıyor. Kastamonu, bu memleket için ülkesi için çok fazla kan döktü. Tabii ki de bunun bir bedeli olacak" şeklinde konuştu.

"KURA ÇIKMAYAN EMEKLİLERİMİZ ÜZÜLMESİNLER"

Kura çıkmayan emeklilerin üzülmemelerini isteyen Başkan Babaş, "Özellikle emeklilerimiz, buradan kendilerine kura çıkmayabilir ama biz, elimizden geldiği kadar bundan sonra da bu işe bu şekilde devam edeceğiz. Bununla ilgili bir sürü arsa hazırlığımız var. Buradaki çalışmalarımız devam ediyor. Allah razı olsun kendilerinden TOKİ, bu konuya da ciddi manada sıcak bakıyor. Üreteceğimiz bu konutları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanımızdan bizzat giderek imzalattıracağım. Yani Kastamonu'da artık ihtiyaç sahipleri için konut üretim sistemi bu şekilde olacak. Bunların yetkisi Başbakanın imzasıyla Maliye Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına verildi. Yani buradaki bir sürü arsayı konut üretmesi için TOKİ'ye veririz" ifadelerini kullandı.

TOKİ konutlarının yapılacağı alanda sadece emeklilere yapılacak olan konutların yüzde 25'inin verildiğini sözlerine ekleyen Babaş, şöyle konuştu: "Bunun dışında TOKİ konutları yapılacak olan yerde sadece konut sayısının yüzde 25'i emeklilere veriliyor. Bunun dışında geri kalan konutlarda yine ihtiyaç sahiplerine verilecek. Aylık geliri 3 bin 200 TL'nin altında olan ve konut sahibi olmayan herkes bu konutlara müracaatta bulunabilecekler."

TOKİ'nin yapacağı 200 konut için Kastamonu'dan 5 bin 77 emeklinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Babaş, şunları söyledi: "Bu, çok büyük bir rakam. Bunun için biz, söz veriyoruz. Biran önce emeklilerin ihtiyacı olan konut sayısını çoğaltmamız gerekiyor. Bu konuda bütün yetkililere görev düşüyor ve ben de buradan seslenmek istiyorum. Bütün yetkililer, lütfen buradaki duruma kulak versinler ve buradaki durumu gözeterek hep birlikte hep beraber emeklilerimizin hepsini ev sahibi yapalım."

"ÇOK MUTLUYUM, KALBİM YERİNDEN ÇIKACAK GİBİ"

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Kastamonu'da il merkezinde yapılacak olan 200 konut için çekilen kuradan çıkan Süleyman İsbat, TOKİ'nin emeklilere yönelik yaptığı bu projesinden dolayı çok mutlu ve memnun kaldığını belirtti.

İsbat, şöyle devam etti: "Araç'a bağlı İğdir köyünden geldim. İstanbul'da işçi emeklisiyim. Emekli olduktan sonra memleketime geldim. Evim köyüm yoktu zaten Allah devletimizden razı olsun, bizi ev sahibi yaptı. Ben bu sevinci anlatamam, kalbin çıkacak gibi oluyor sevinçten, hala tesiri geçmedi. Allah'a çok yalvardım. Gerçekten Allah'ın sevgili kuluymuşum demek ki… Ama sabah buraya gelirken içime doğmuştu ve kuradan da çıktı."

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi

TOKİ’de Emeklilere Yapılacak 200 Konut İçin Kura Çekildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim