• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Tokgöz: “Tüm Terör Eylemlerini Ayrımsız Şiddetle Lanetliyoruz”

Tokgöz: “Tüm Terör Eylemlerini Ayrımsız Şiddetle Lanetliyoruz”
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, başta Ankara saldırısı olmak üzere tüm terör eylemlerini amacına,...

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, başta Ankara saldırısı olmak üzere tüm terör eylemlerini amacına, yapana, yaptırana bakmaksızın ayırımsız şiddetle lanetlediklerini belirterek, yetkilileri sorumluluklarının gereğini yapmaya, vatandaşları da tek yürek olmaya çağırdı.

Mersin SMMMO Başkanı Tokgöz, yazılı bir açıklamaya yaparak, önceki akşam Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısını lanetledi. "Son zamanlarda vatanımız da yaşanmakta olan ve bir türlü son bulmayan terör eylemleri ile canımız her geçen gün yanmaya devam ediyor. Bir terör eyleminin acısını yüreğimizde söndüremeden bir yenisini yaşar olduk" diyen Tokgöz, Ankara'da önceki akşam Türk Silahlı Kuvvetleri personelini ve ailelerini taşıyan askeri servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada alçakça bir terör saldırısı düzenlendiğini belirtti. Tokgöz, "Ankara'nın kalbinde gerçekleştirilen terör eyleminde resmi açıklamalara göre, asker ve sivil 28 vatandaşımızı kaybettik, 61 vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Başımız sağ olsun" dedi.

Hem yetkililere hem vatandaşlara çağrı yapan Tokgöz, "Bu eylemi ve tüm terör eylemlerini amacına, yapana, yaptırana bakmaksızın ayırımsız şiddetle lanetliyoruz. Bu eylemlerin önlenememesinin nedenleri üzerinde durmak üzere bütün yetkilileri sorumluluklarının gereğini yapmaya, tüm yurttaşlarımızı, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını da terör eylemleri karşında tek yürek olarak durmaya çağırıyoruz. Terör eylemlerinin iç barışımızı zedelemesine, demokratik ve hukuk devleti değerlerinden uzaklaşmaya yol açmasına izin vermemek üzere herkesi sorumluluğa davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesinden ayrılınmaması gerektiğinin altını çizen Tokgöz, şöyle devam etti: "Emperyalist ülkelerin kaynakları daha çok sömürmek üzere yola çıktığı ve bu amaç uğruna bölgemizi dizayn etme çabası, bölgenin kan ve gözyaşı çanağına dönmesine yol açmaktadır. Demokratik sistemden uzak olan bölge ülkeleri halklarının bu emperyalist oyunlara ortak olduklarını üzüntüyle görmekteyiz. Bu yangını ülkemizden uzak tutmak en büyük yurtseverlik görevi olacaktır. Bu bağlamda gerçekleştirilen bu hain, alçak, onursuz terörist saldırıyı, terörden beslenenleri, her türlü terörü şiddetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim