• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Tokat'ta veliler ayaklandı

Tokat'ta veliler ayaklandı
Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü öğretmeni L.Y.İ.'nin, derste öğrencilere, "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah, kötülük de mubah" dediği iddiasıyla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, veliler de ayaklandı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.'nin, derste öğrencilere sarf ettiği sözlerin ardından bugün çeşitli sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerden CHP ve ÖDP'liler okul önünde eylem yaptı. Çok sayıda öğrenci velisi de düzenlenen eyleme destek verdi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eyleme katılanlar 'Karanlığa geçit vermeyeceğiz' sloganı atıldı.
Yağmur altında gerçekleşen eylemde ilk olarak Eğitim- Sen Tokat Şube Sekreteri Özgür Doğan konuştu. Konuşmasında, yaşanan olaya tepki gösteren Doğan, şöyle konuştu: 
"Tokat'ta onlarca öğrencinin eğitim aldığı bir ortaokulda seçmeli zorunlu Kuran dersi öğretmeni öğrencilerine 'Başınızı kapatmıyorsanız, sonunuz Özgecan gibi olur' deme cesaretinde bulundu. Öğrencilerin ailelerine durumu anlatmasıyla tesadüfen ortaya çıkan bu olay iktidarın yaratmak istediği düzenin bir göstergesidir. Biz kendisine öğretmen demekten bile utanırken, MEB'in hala cinsiyetçi ve kökten dinci müfredatı bizlere dayatması kabul edilemez. Unutmayalım ki, Tokat'ta yaşanan bu vahim olay kadınların yarın hiç sokağa çıkmaması için yapılacak çağrıların ilk adımıdır. Kendisine öğretmen derken yüzümüzü kızartan, görevden alınana kadar Tokat'ın tüm vicdanlı kesimlerini demokratik mücadelemize davet ediyoruz."

"ÖĞRETMENLİK YAPMAYA ELVERİŞLİ DEĞİL"

Eğitim- İş Şube Başkanı Emin Kılıç ise yaşanan olaya inanmak istemediklerini söyleyerek, "Çok üzüldük. Okulda yaptığımız incelemede olayın doğru olduğunu öğrendik. Dışarıda iftira olduğunu söylemeye çalışıyorlar ve bu iftira kampanyasını yürütenleri kınıyorum. En azından dürüst olsunlar. Özür dilemesini bilsinler. Bu öğretmenin psikolojisinin öğretmenlik yapmaya elverişli olmadığını düşünüyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisiyiz" dedi. 

Eyleme katılan kadın veliler ise, öğretmen L.Y.İ.'ye tepki göstererek çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Bir süre okul önünde bekleyen eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim