• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tokat’ta Organ Bağışına Genç Bakış Projesi

Tokat’ta Organ Bağışına Genç Bakış Projesi
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tokat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle yürütülen "Organ Bağışına Genç Bakış" adlı...

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tokat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle yürütülen "Organ Bağışına Genç Bakış" adlı projenin startı verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tokat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tokat Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Cengizhan Turgut'un "Organ Bağışı" başlıklı sunumunun ardından Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi Ar-Ge Sorumlusu Mehmet Akif Eroğlu ve Tokat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Ar-Ge Birim Sorumlusu Uzman Mete Koyuncu'nun "Organ Bağışına Genç Bakış" başlıklı sunum yaptı.

Proje kapsamında Şubat-Haziran ayları içerisinde okul idarecileri, okul aile birlikleri ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılması, pilot okullarda öğrencilere yönelik eğitim ve etkinlikler düzenlenmesi, projede belirlenen sınıflara yönelik ödüllü resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları düzenlenmesi, fen liseleri arasında ödüllü kısa film yarışması yapılması, öğrencilerle ilgili bölüm ve hastanelere yönelik ziyaretler yapılması, iyi örnek olarak organ bağışı yapan kişilerin aileleri ile öğrenci ve velilerin buluşturulması, belirlenen açık alanlarda ve Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geniş katılımlı etkinliklerinde stantlar açılması, proje sonunda konunun uzmanlarının davet edileceği geniş katılımlı bir panel düzenlenmesi ve proje görsellerinin il genelinde billboardlarla sergilenmesi gibi birçok faaliyetin hayata geçirileceği bildirildi.

Sunumların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan proje ile ilgili protokol metnini imzaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim