• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Tokat’ta kiralık ev fiyatlarında yüksek artış

Tokat’ta kiralık ev fiyatlarında yüksek artış
Tokat Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Eroğlu, kiralık ev fiyatlarında yüksek artış olduğuna dikkat çekerek,"Tokat'ta yüksek...

Tokat Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Eroğlu, kiralık ev fiyatlarında yüksek artış olduğuna dikkat çekerek,"Tokat'ta yüksek artışın biran önce engellenmesi gerekmektedir" dedi.

Tokat'ta kira fiyatlarında yüksek oranda artış yaşandığının altını çizen Başkan Eroğlu, dernek binasında basın açıklaması yaptı. Kent merkezinde bazı mahallelerde sobalı evlerin bin lira ve üzerinde kiraya verildiğini ifade eden Başkan Eroğlu, kira fiyatlarındaki artışın nedenlerini sıraladı. Kentsel dönüşümün hız kazanması için eski binalar içerisinde oturan ailelerin evlerinden kiraya çıkmasının da kira fiyatlarındaki artışa etken olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu,"Kentsel dönüşüm kapsamında evlerinden kiraya çıkanlar düzenli olarak kira yardımı alıyor. Kira bedelinin üzerine ilave yaptıklarında mal sahibi kira bedeli bin TL istese de rahatlıkla bu nedenle tutabiliyorlar. Ayrıca şehrimize gelen Irak ve Afganların elinde para olduğundan ve ucuz miktarda çalıştıkları için iş bulduklarında kira yükselme nedeni teşkil ediyor. Karı koca çalışanlar yüksek fiyatta kira ödeyebiliyor. Yurt fiyatları çok yüksek o yüzden 3-4 öğrenci bir araya gelip ev tutuyor" dedi.

Emlakçıların kira fiyatlarının yüksek olduğunu söylemelerine rağmen ev mal sahiplerinin bu fiyatların altına kiraya ev vermediklerini ifade eden Başkan Eroğlu,"Bu nedenle haliyle ev sahipleri istedikleri fiyata kiraya veriyor. Üyelerimizle her hafta toplanıyoruz. Tokat'ta yüksek artışın biran önce engellenmesi gerekmektedir. Yeninden bir düzenleme gerekiyor. Özellikle mülki idarelerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Tokat’ta kiralık ev fiyatlarında yüksek artış

Tokat’ta kiralık ev fiyatlarında yüksek artış

Tokat’ta kiralık ev fiyatlarında yüksek artış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim