• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tokat’ta Dayanışma Örneği

Tokat’ta Dayanışma Örneği
Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tanoba beldesinde 207 koyunu ağılda çıkan yangında telef olan Osman Coşkun'a Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri...

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tanoba beldesinde 207 koyunu ağılda çıkan yangında telef olan Osman Coşkun'a Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri birliği yönetim kurulu ve üyeleri aralarında topladığı 200 keçi ve koyunu teslim etti.

23 Şubat'ta Erbaa'ya bağlı Tanoba beldesinde ağılda çıkan yangın sonucu 207 koyunu yanarak telef olan Coşkun'a Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri birliği sahip çıktı. Yangından sadece Yadigar Boncuk isimli kuzusu kurtulan 50 yaşındaki Osman Coşkun'un mağduriyetini gidermek için birlik üyelerine mesaj atıldı. Tokat'ın her ilçesinden birlik üyelerinin katkılarıyla keçi ve koyunlardan oluşan 200 hayvan toplandı. 11 araçla Tanoba beldesine getirilen hayvanlar Osman Coşkun'a teslim edildi.

207 koyununu kaybeden Osman Coşkun'un telef olan koyunlarını Allah'ın izniyle tamamladıklarını ifade eden Tokat Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, "Osman ağabeyimiz afet yaşadı. 207 koyununu kaybetti. Biz de birlik olarak gün bugün dedik. Birlik olma, beraber olma günü bugün dedik. Yetiştiricilerimize mesaj gönderdik. Allah razı olsun. Şu anda 200 civarında koyun, kuzu ve keçi verdi yetiştiricilerimiz. "500-600 civarında hayvan verelim" diyen arkadaşlarımız vardı. Bu sayı bizim için yeterli dedik. Bir nebze bu arkadaşımızın acısını dindirelim istedik. Ben sizlerin huzurunda yönetim kuruluma yönetim kurulunda olmayan, bu birlikte bizlere yardımcı olan bütün arkadaşlarıma tüm yetiştirici dostlarımıza teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aile olduğumuzu bugün belli ettik. Hepsine tekrardan teker teker teşekkür ediyorum. Bu, Tokat Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak ne kadar özverili bir aile olduğumuzu ne kadar büyük bir aile olduğumuzun göstergesidir. Osman ağabeyime hayırlı ve geçmiş olsun diyorum" dedi.

23 Şubat'ta ağılında çıkan yangında 207 küçükbaş hayvanı telef olan Osman Coşkun, teslim sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Coşkun yaptığı açıklamada, "Özellikle başkanım ve yetiştiriciler birliğine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Buzu yalnız bırakmadılar" ifadelerini kullandı.

Tokat’ta Dayanışma Örneği

Tokat’ta Dayanışma Örneği

Tokat’ta Dayanışma Örneği

Tokat’ta Dayanışma Örneği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim