• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Tokat’ta Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Tokat’ta Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası
AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Bayır Bucak Türkmenlerine Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatıldığını ifade ederek, "Tokat'ımızın...

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Bayır Bucak Türkmenlerine Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatıldığını ifade ederek, "Tokat'ımızın duyarlı halkını bu yardım kampanyamıza katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi.

Parti binasında basın açıklaması yapan Başkan Polat, Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik saldırıların son günlerde dayanılamaz bir boyuta erişmiş olduğunu kaydetti. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen zulüm karşısında Türkmenlerin büyük bir direniş göstermekte ve canları pahasına mücadele etmekte olduğunu ifade eden Başkan Polat, "Zalim Esed ve Rusya birlikleri bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıp hep birlikte Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere kadın, çocuk ve sivilleri katleden fosfor ve misket bombaları yağdırmaktadır. Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i, Bayır Bucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırılarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Bayır Bucak'ta, Türkmen Dağı'nda, Suriye'de olanlara "bize ne" diyemeyiz. Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya'nın zulmüne terk edilemez. Bugün mazluma sahip çıkma günü. Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e ve zulme ortak olan bütün zalimlere karşı Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırma günü. Suriye'de yanı başımızda kan gölüne, göz yaşına boğulmuş bir coğrafyanın bulunduğu bir ortamda, sosyal sorumluluğumuzun gereği olarak yardım elimizi uzatmayı vicdani bir insanlık görevi addediyoruz.Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı drama, düzenlediğimiz kampanyayla kayıtsız kalmayıp, tarihi ve vicdani sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı 11 Ocak -21 Ocak 2016 tarihleri arasında geçerli olmak üzere tüm Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatmış olduğunu ifade eden Başkan Polat, "Bu bağlamda ulusal ve yerel kamuoyunu Türkmenlerin sessiz çığlığına kulak vermeye Tokat'ımızın duyarlı halkını bu yardım kampanyamıza katkı sunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Yardım kampanyasında toplanacak yardım malzemeleri şu şekilde: "Konserve (dayanıklı gıda maddeleri), kuru gıda, çocuk bezi gibi hijyenik malzemeler, tıbbi malzemeler, giysi ve ayakkabı, tekerlekli sandalye, ortopedi malzemeleri, çocuk maması, battaniye vb."

Tokat’ta Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Tokat’ta Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim