• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Tokat’ta 99 Aday Öğretmene İlk Ders

Tokat’ta 99 Aday Öğretmene İlk Ders
Tokat'a ataması yapılan 99 aday öğretmene programda ilk ders Vali Cevdet Can tarafından verildi.

Tokat'a ataması yapılan 99 aday öğretmene programda ilk ders Vali Cevdet Can tarafından verildi.

Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yaptı. Aday öğretmenlerin danışman öğretmen nezaretinde 6 ay boyunca sınıf içi ve sınıf dışı öğretmenlerin sosyal etkinlikler, kültürel çalışmalar, kütüphane çalışmaları, sanat ve tiyatro çalışmalarında yer alabileceğini ifade eden Yazıcı, "Öğretmen adaylarının edindikleri bilgilerin teorik bilgi ve becerinin uygulama ile perçinlemesi ile beraber meslekteki gelişimle başlayacak yarınların çocukların mutlu yarınları anlamına geliyor. Toplumumuzda yetiştirmek istediğimiz çocuklarımızı en nitelikli şekilde yetiştireceğiz. Ben her birinizin bu çalışmaya yararlanma noktasında üst düzeyde sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

Aday öğretmenlere ilk dersi veren Vali Can ise Tokat'a atanan öğretmenlerin şanslı olduğunu kaydetti. Tokat'ın Osmanlı dönemi itibariyle 10 büyük şehirden bir tanesi, Selçukluların da 6 büyük şehrinden birisi olduğunu ifade eden Vali Can, kentin tarihi özellikleri anlamında da ender illerden birisi olduğunu söyledi. Vatanın bir bütün olduğunu ifade eden Vali Can, önemli olanın heyecan ve fedakarlık olduğunu belirterek, "Yaklaşık 3 hafta önce güney doğuda görev yapan arkadaşlarınızın bir kısmını burada ağırladık. Onlarda hizmet içi eğitim çerçevesinde illere dağıtıldılar. Oradaki zor şartlara rağmen onlardaki umudu fedakarlığı görünce bir kere daha mutlu oldum. Bizde oralarda çalıştık. Dolaysıyla vatanımız bir bütün. Bugün oradayız yarın buradayız, bugün buradayız yarın oradayız. Önemli olan heyecan, fedakarlık ve gayrettir. Kura çekilirken yaşadığınız heyecan ve mutluluk ömür boyu devam etsin" dedi.

Vali Can'ın konuşmasının ardından öğrenciler aday öğretmenlere çiçek takdim ederek öğretmenliğe adım attıkları ilk günü kutladı.

Tokat’ta 99 Aday Öğretmene İlk Ders

Tokat’ta 99 Aday Öğretmene İlk Ders

Tokat’ta 99 Aday Öğretmene İlk Ders

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim