• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü
Tokat'ta "3 Mayıs Türkçülük Günü" dolayısı ile ülkücüler ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı.

Tokat'ta "3 Mayıs Türkçülük Günü" dolayısı ile ülkücüler ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı.

"3 Mayıs Türkçülük Günü" nedeniyle Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakıf Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi İstanbul Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Erdem Karakoç, Eski MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, MHP Sivas İl Başkanı Turhan Eyinç, Sivas Ülkü Ocakları İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay ile çok sayıda partili katıldı. Mehteran ekibinin yanı sıra atlarla geçiş yapan ülkücüler ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüş sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, MHP'lilerin particilik anlayışını İtalyanların faşist milliyetçiliğiyle Almanların ırkçı milliyetçilik anlayışıyla karıştıranları olduğunu ifade ederek, "Çok büyük yanılgı içerisindeler. Gururla onurla Türk milliyetçiliğimizle övünüyoruz, güveniyoruz. Bu anlamda kendimizle iftihar ediyoruz. Türk İslam Milliyetçiliği yeryüzündeki tek hak milliyetçilik anlayışıdır" dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakıf Genel Başkanı Olcay Kılavuz, her gün şehit haberlerinin ardı ardına geldiğini ifade ederek, "Onun için bu karanlık günlerden kurtuluşun adı Milliyetçi, Ülkücü Türk gençliğidir. Allah'ın izni ile 3 Mayıs ruhu sonuna kadar yaşayacaktır" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ise terör olayları nedeni ile her gün şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini ifade ederek, "Bakın her gün şehitlerimiz geliyor. Tabutlara sığmayan yiğitlerimizi Anadolu'nun dört bir köşesine toprağa veriyoruz. Bir gül bahçesine girer gibi aziz şehitlerimizi vatan toprağına emanet ediyoruz. Daha dün mecliste bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları terör örgütünün marşını söyleyerek meclis koridorlarında gezebilecek durma gelmişler. MHP'nin zamanında sayın genel başkanımız başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız bu adına "çözüm, birlik barış projesi" dediğiniz bu yol yanlış bir yoldur. Teröristlerle masaya oturulmaz, ülkemizi bölmek isteyenlerle askerimizi polisimizi sivil vatandaşlarımızı şehit eden hainlerle pazarlık yapılmaz onlarla bir masa etrafında oturulmaz onlarla ancak mücadele edilir dediğimiz zaman uğramadığımız hakaret kalmadı. Bugün MHP'nin söyledikleri bir bir gerçekleşti. Şimdi terörler bir mücadele yürütülüyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanındaki programdan MHP Tokat İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılış törenine geçildi. Kurdele kesilerek MHP'nin yeni İl Binasının açılışı yapıldı.

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü

Tokat’ta 3 Mayıs Türkçülük Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim