• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Tokatlı Avukatların Yeni Adliye Sarayı Beklentisi

Tokatlı Avukatların Yeni Adliye Sarayı Beklentisi
Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, yeni bir adliye sarayı için yapılan girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade ederek, "Tokatlılar olarak, üvey...

Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, yeni bir adliye sarayı için yapılan girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade ederek, "Tokatlılar olarak, üvey evlat muamelesi görmeyi de hak etmediğimiz kanaatindeyim" dedi.

Tokat Adliyesi önünde düzenlenen törende 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, Atatürk anıtına çelenk sundu. Başkan Bostancı ve avukatların katılımı ile yapılan tören sonrasında Adliye Sarayı arkasındaki eski cezaevinin bulunduğu otopark olarak kullanılan alana geçildi. Burada basın açıklaması yapan Başkan Bostancı, konuşmasında Av. Sultan Aktaş'ın mesleki görevini icra etmekte iken 3 kişinin fiili saldırısına maruz kaldığı olayı kınadıklarını söyledi. Açıklamalarında yeni bir Adliye Sarayı beklentilerini dile getiren Başkan Bostancı, eski cezaevinin taşınmasından sonra Adalet Bakanlığı'na devrilen arsanın boş durumda kaldığını ifade ederek, "Bu alana ek bir adliye binası inşası gündeme geldikten sonra, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan bu arsa Adalet Bakanlığımıza devredildi, binanın inşası için talep edilen imar düzenlemeleri Tokat Belediyesi tarafından ivedilikle yerine getirildi, adliye binasının proje ihalesi yapılarak planları çizildi. Bu süreçte destek olan Belediye Başkanlarımıza, Başsavcılarımıza, Adalet Komisyonu başkanlarımıza, Milletvekillerimize ve Adalet Bakanlığı bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak aradan geçen 5-6 yıla rağmen gördüğünüz üzere binamızın inşası konusunda somut hiçbir gelişme olmaması da bizleri üzmekte ve mağdur etmektedir" dedi.

Diğer il ve ilçelerde yapılan adalet saraylarına dikkat çeken Başkan Bostancı, "Değerli meslektaşlarım, güzel ülkemizin hemen hemen her ilinde hatta ilçesinde muhteşem adliye sarayları inşa edilmiş olmasına rağmen, Tokat Adalet mensupları 40 yıla yakın süre önce inşa edilmiş olan gördüğünüz bu binada çok zor şartlarda çalışmaktayız. Binamızın koridorları odalar oluşturulmak için kapatılmış olup, bu da yeterli gelmeyince postane, denetimli serbestlik gibi adliye içinde olması gereken birimler, adliye dışında kiralanan yerlerde hizmet vermeye başlamıştır. Adliyemizin pek çok biriminde fiziki şartlar artık yargı hizmetinin aksamasına sebebiyet verecek düzeye gelmiştir. Tokat halkı en az yurdumuzun diğer illerinde ki vatandaşlar kadar devletimize olan yükümlülüklerini yerine getirmekte olup, getirtmeye de devam edecektir. Ancak Tokatlılar olarak, üvey evlat muamelesi görmeyi de hak etmediğimiz kanaatindeyim. Yeni ve ihtiyaca cevap verecek bir adliye binasını bu şehir fazlası ile hak etmektedir. Adalet Bakanlığımızdan bunu ivedilikle ve ısrarla talep ediyor, ilgilileri bu konuda daha duyarlı olmaya ve bir an önce gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Tokatlı Avukatların Yeni Adliye Sarayı Beklentisi

Tokatlı Avukatların Yeni Adliye Sarayı Beklentisi

Tokatlı Avukatların Yeni Adliye Sarayı Beklentisi

Tokatlı Avukatların Yeni Adliye Sarayı Beklentisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim