• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Togem Keçiörenli’nin Yanında

Togem Keçiörenli’nin Yanında
Keçiören Belediyesi'ne bağlı Keçiören Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2010 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine ulaşarak toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor.

Keçiören Belediyesi'ne bağlı Keçiören Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2010 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine ulaşarak toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor.

Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde çalışmalarını sürdüren Keçiören TOGEM'e kayıtlı aile sayısı 4 bin 500. İhtiyaç sahibi ailelere beyaz eşya, ev eşyası, bebek gezi, gıda yardımı, kıyafet-ayakkabı, burs gibi çeşitli hizmetler sunan TOGEM, zaman zaman danışmanlık hizmeti de veriyor. Özellikle toplumun daha savunmasız bireyleri olan çocuklara yönelik çalışmalar TOGEM'in ana gündemini oluşturuyor. TOGEM, bağışçıların destekleriyle özellikle çocukların bayramlıkları ve kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda 100'ü aşkın çocuğa neşe götüren kurum, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin tespiti ile resmi nikahı olmayan çiftler için de kıyafet yardımı gerçekleştirdi. Veren el ile alan el arasında köprü olmaya devam eden Keçiören TOGEM, eşya bağışı, kıyafet bağışı yapmak isteyenlere ulaşarak onların bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN YANINDA

KOSGEB, TOBB, Keçiören Belediyesi ortaklığı ile 1071 Girişimci Kadın İş Hayatına Atılıyor Projesi'ni hayata geçiren Keçiören TOGEM, bu sayede kadın istihdamının da önünü açtı. Yaklaşık 65 kadın bu proje sayesinde kendi iş yerinin sahibi olurken, ekonomiye de katkı sunuldu. Büyük ilgi gören projede kadınlara iş planı hazırlama ve açılış işlemleri hususlarında da danışmanlık veriliyor. Ayrıca Keçiören TOGEM'e bağışlanan 2. el eşyalar Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) ile birlikte değerlendirilerek geri dönüşüm yoluyla tekrar kullanıma kazandırılıyor. Bu projenin geri dönüşüm atölyeleri ve geri dönüşüm kafeleri ile genişletilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim