• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Tofaş, Bursa’yı Basketbol Şehrine Dönüştürecek

Tofaş, Bursa’yı Basketbol Şehrine Dönüştürecek
Tofaş, uzun soluklu basketbol altyapı projesi olan Yeni Nesil Tofaş Projesi'ni hayata geçirdi.

Tofaş, uzun soluklu basketbol altyapı projesi olan Yeni Nesil Tofaş Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Türkiye'nin ilk spor kütüphanesi de hayata geçerken, Tofaş Bursa'yı bir basketbol üssüne dönüştürecek. Kısa sürede tüm Türkiye'yi kapsaması için çalışılan proje kapsamında 5 yılda 50 bin çocuğa ve ailelerine ulaşılması hedefleniyor.

Tofaş, binlerce çocuğu, aileleri ile birlikte kapsayan yeni bir sosyal sorumluluk projesini başlatıyor. "Yeni Nesil Tofaş" ismi verilen projenin detayları Tofaş Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında anlatıldı. Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş'ın ev sahipliğinde, Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, Tofaş Spor Kulübü Koçu Orhun Ene ve Yeni Nesil Tofaş Proje Koordinatörü Kartal Önel'in katıldığı toplantıda Yeni Nesil Tofaş Projesi'nin detayları ve hedefleri basın mensupları ile paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş, kulübün 40 yılı aşkın bir süredir Bursa'ya ve basketbola değer ürettiğinin altını çizdi. Tofaş Spor Kulübü'nün, Türkiye'de basketbol için önemli bir okul olduğuna ve çok değerli sporcuları ve yöneticileri basketbol camiasına kazandırdığını kaydeden Baş, "Tofaş Spor Kulübü, Bursa'yı şampiyonluklarla tanıştırmış, dünya yıldızları çıkarmış, milli takımlara en iyi şekilde hizmet etmiştir. Tofaş çatısı altında bugüne kadar 3 bin 500 kadar sporcu yetişti. Bu sporculardan 95'i ay yıldızlı formayı terletti" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZA SPOR KÜLTÜRÜ KAZANDIRACAK"

Yeni Nesi Tofaş Projesi ile iddialı bir adım attıklarını açıklayan Baş, "Bugün basketbola verdiğimiz desteği bir adım öteye taşıyarak, çağın gerektirdiği, sürdürülebilir bir altyapı modelini Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçiriyoruz. Tüm Türkiye'de spor yapmak isteyen gençlere fırsat eşitliği sunacak, çocuklarımıza spor kültürü kazandıracak bu projenin ilk adımını da evimizde, yani Bursa'da attık" dedi.

ÖNGÖREN: "BİZİM EVİMİZ BURSA'DIR"

Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören ise, "1974 yılında kurulan Tofaş Spor Kulübü, Bursa'mıza takım sporlarında ilk şampiyonluklarını armağan etmiştir. Bizim evimiz Bursa'dır. Bugün hayata geçirdiğimiz "Yeni Nesil Tofaş" projesi bu vizyonu yeni bir boyuta taşıyacaktır. Bursa'da başlayıp bütün Türkiye'ye yayılmasını planladığımız projemizle beraber ülkemizde basketbol yepyeni ve doğru bir altyapı eğitim modeli ile tanışacaktır" diye konuştu.

Konuşmasında Tofaş Spor Kulübü'nün, başarılı geçmişine değinen Tofaş Basketbol Takımı Koçu Orhun Ene de, "Amacımız Türkiye'de sportif başarının da ötesinde idari- teknik- altyapı ve A Takımı ile model olabilecek bir organizasyonu oluşturmaktır. Biz kendimizi önümüzdeki yıllarda basketbolda Bursa'yı hem Türkiye'de hem de Avrupa'da temsil etmek için hazırız. Tofaş'ın geçmiş yıllarındaki başarılarını yeniden yaşatma uğruna büyük bir mücadeleye gireceğiz. Bunu başarabilecek idari-teknik kadronun bütün bilgi ve birikimine de sahibiz" diye konuştu.

"PROFESYONEL BASKETBOLCU DA OLABİLİRLER"

Projenin detaylarını ve sistemin işleyişini anlatan bir sunum gerçekleştiren Proje Koordinatörü Kartal Önel, Yeni Nesil Tofaş'ı Türkiye'de yaygın şekilde uygulanan altyapı sisteminin ve anlayışının dışında, çocukları sportif birer meta olarak değil güçlü birer birey olarak yetiştirmeyi hedefleyen, fırsat eşitliğine dayalı bir sistem olarak tanımladı. Kartal Önel, "Yeni Nesil Tofaş, spor eğitiminin temel öğelerinden yola çıkarak çocuklarda öz disiplini, öz güveni, karar verme yeteneğini ve kendilerine dair farkındalığı geliştirmeyi amaçlıyor. Buraya gelen gençlerin eğitiminde aileleriyle el ele vererek hem iyi sporcular hem de güçlü kişilikli bireyler yetiştirmeye odaklanıyoruz. Ailelerin desteği ve bilgilendirilmesi bu noktada önem kazanıyor. Sistem, çocuklara zincirin herhangi bir halkasında spor profesyoneli olma imkânı tanıyor. Yeni nesil Tofaş çatısı altında yetişen çocuklar zincirin son halkasına kadar gidip profesyonel basketbolcu da olabilir. Diğer taraftan bu seviyeye gelemeyenler başka bir seviyede görev alabilir. Çocuklar kendileri için sporda bir kariyer seçmese bile burada aldıkları eğitim onlara seçtikleri alanda başarılı olmalarını kolaylaştıracak bir donanım sağlayacak" dedi.

650 ÇOCUK İLE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Yeni Nesil Tofaş projesi, ilk yılında Bursa'da Kestel, Yıldırım, Eğitim Vadisi, Görükle, Hürriyet, Karacabey ve Orhangazi bölgelerinde, 8-12 yaş grubunda spor okullarını faaliyete geçerek 650 çocuk, 8 antrenör ve 14 stajyer ile çalışmalarına başladı. Bu bölgelerdeki sporculardan 8 minik takım oluşturularak Bursa'daki turnuvalara katılabilecek yarışmacı statüye getirildi. Programın sürdürülebilir şekilde ilerlemesi için stajyer antrenörlere de her hafta teorik ve pratik antrenman yaptırma eğitimleri veriliyor.

TÜRKİYE'NİN İLK SPOR KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

Yeni Nesil Tofaş projesi bünyesinde Türkiye'nin ilk spor kütüphanesi de sporseverlerin hizmetine sunulacak. Yeni Nesil Tofaş kapsamındaki eğitimlerin temelini oluşturan bilgilerin erişilebilir ve nitelikli olması amacıyla hayata geçirilen ve tüm spor branşlarını kapsayacak Tofaş Spor Kütüphanesinde, spor ve spor tarihinin yanı sıra beslenme, kişisel gelişim, psikoloji gibi sporla ilişkili disiplinlerde yayınlanmış yerli ve yabancı çok sayıda eser yer alacak. Sporun bilimsel yaklaşımlarla birleştirilmesi amacıyla açılacak kütüphane herkesin kullanımına açık olacak ve arşivinde ilk aşamada 2 binden fazla yayın yer alacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim