• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

TOBB Kgk’da Teröre Lanet Yağdı

TOBB Kgk’da Teröre Lanet Yağdı
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge Toplantısı Adana'da yapıldı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge Toplantısı Adana'da yapıldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge ve Adana Başkanı Rana Dal terörü lanetledi.

Adana Divan Otelinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Adana, Antalya, Mersin, Osmaniye, Burdur ve Isparta TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başkan ve üyelerinin yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu(BPW) Türkiye Başkanı İpek İşbitiren ve Adana Kulübü Başkan ve üyeleri, İŞKAD, ADSİAD, ÇUGİAD, KAGİDER, KADER, Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı, Lion ve Rotary Kulüpleri, Anneler Derneği, Yardımlaşma Derneği, Soroptomistler ve Güç Birliği Vakfı üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge ve Adana Başkanı Rana Dal, "Terörü lanetliyoruz. Ülkemizin ve dünyamızın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde ekonomik ve siyasi anlamda da sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu süreçte refah seviyesini yükseltmek, yaşamı sürdürülebilir hale getirmek için önceliğin eşitliği sağlamak olduğunu artık herkes fark etmiş durumdadır. Tüm bunların vazgeçilmez unsuru olan kadın erkek cinsiyet eşitsizliğini düzeltmek olduğunu düşünüyorum. Bu eşitsizliğin farkına varmayan her hangi bir ülke, kurum veya kuruluş kalmamıştır. Bu ayrımın ve beraberinde getirdiği problemleri insanoğlu fark etti. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların ekonomiye katılma oranı nüfus içerisindeki oranıyla doğru orantılı değildir. Bu oran beden ve akıl gücü anlamında da kaynağın yeterince değerlendirilmediği ve heba edildiğini göstermektedir. Bizler kadın girişimci kurulları olarak bulunduğumuz illerde yaptığımız çalışmalarda elimizden geldiğince kadınların ekonomiye katılmasını özendirmeyi, girişimcilik ruhunu aşılamayı ve kadın girişimciliğinin gerçekleşmesi için finansal ve ar-ge desteklerinin sağlanmasını kendimize misyon edindik" diye konuştu.

"2023 HEDEFİ İÇİN DAHA ÇOK GİRİŞİMCİYE İHTİYAÇ VAR"

Diğer illerden gelen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlarının konuşmalarının ardından İstanbul'da meydana gelen terör olaylarını şiddetle kınadığını söyleyen Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, "Teröre karşı tek yumruk, tek ses olmamız lazım. Kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin yükseltilmesi ve başarılarının topluma değer katması dileğimizdir. 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomisinden birisi olmayı hedefliyoruz. Ülkemizin bu hedefe ulaşması için daha çok girişimciye ihtiyacımız var. Kadın girişimci sayımız maalesef yeterli miktarda değil. Bu konuda bir potansiyel var. Bu potansiyelin aktif hale gelmesi lazım. Mevcutların nitelik ve niceliklerini arttırmalıyız. Biz odalar olarak kadın girişimciler kurulunu destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

"KADIN GİRİŞİMCİLER İYİ MESAFE ALDI"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun selamlarını getirdiğini ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, "Son yıllarda Türkiye'de artarak devam eden terör olaylarını, birliği, düzeni bozmak isteyenleri lanetliyorum. Terör, ülke ekonomisini ve hepimizi yakından etkileyerek zarar veriyor. Terör ülke için zulümdür. İnşallah biran önce bundan kurtuluruz. PKK, IŞİD dış kaynaklıdır. Ülkemiz üzerinde hep bir oyun peşindeler. Farkettiğiniz gibi ülke ekonomisinindeki büyük pay terörle mücadeleye gidiyor. Terör olmasa bu kaynaklar girişimcilere aktarılsa Türkiye ekonomisi şaha kalkar. Bu yüzden terörün biran önce kökünün kurutulması lazım. Umarım Türkiye en kısa sürede bu beladan kurtulur" diye konuştu.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun kurulduğu günden beri hep ileri giderek iyi mesafe aldığını da vurgulayan Bilgiç, "Kadın erkek ayırımı yapmaksızın hep beraber el ele, omuz omuza beraberce daha da ileri götüreceğiz. Girişimci kadınlarımızın oda borsa yönetimlerinde de olmalarını istiyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Ancak bu şekilde her yönüyle güçlenebilir, ciddi mesafeler alabilir, ülke ekonomisine ciddi etkiler koyabiliriz. Girişimcilikte ancak bu şekilde başarılı olunabilir. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu girişimciliği ne kadar çoğaltabilirsek Türk ekonomisin de rahatlama olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tüm gün sürecek Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge toplantısına devam edildi.

TOBB Kgk’da Teröre Lanet Yağdı

TOBB Kgk’da Teröre Lanet Yağdı

TOBB Kgk’da Teröre Lanet Yağdı

TOBB Kgk’da Teröre Lanet Yağdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim