• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarıyla bir araya geldi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarıyla bir araya geldi. Kişi başına düşen gelirin bin dolar gerileyerek 9 bin dolar olarak geçen yıl gerçekleştiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Kişi başına milli geliri yeniden yukarı çekmek için yapısal reformlara odaklanmak gerekir." dedi.

Toplantıda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de hazır bulundu. Isparta'nın yaşanabilir en iyi kent olmasının marka olması açısından önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Isparta'ya yakın bir zamanda gümrük ofisi açılacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Böylece gümrükleme için başka illere gitmeye lüzum yok. Hizmet işadamlarının ayağına gelecek" dedi. Isparta'nın takibe düşen kredilerde Türkiye ortalamasının altında olduğunu ileten Hisarcıklıoğlu, "Bu durum Isparta'nın tüccar ve sanayicisi söz verirse alışverişte yerine getirir. Söz senettir tabiri var ya bunun uygulandığı şehirlerden Isparta" dedi.

YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI

Kişi başına düşen gelirin bin dolar gerileyerek 9 bin dolar olarak geçen yıl gerçekleştiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Kişi başına milli geliri yeniden yukarı çekmek için yapısal reformlara odaklanmak gerekir. Öncelik bu olmalı. Yapısal reform olmadan zenginleşmek mümkün değil. Zengin olmak zorundayız. Bunun yolu da rakiplerimizle rekabet edebilir hale gelmemizdir. Zaten hükümetin açıkladığı dönüşüm programı bunları kapsıyor. Sizlerin ve bizlerin sıkıntısı var mı? Var. Öncelikle yüzde 30'luk artış. Maliyetlerimizi epeyce artırdı. Dünyada en yüksek asgari ücrete sahip 3-4 ülkeden biriyiz. Hükümetimiz 100 lira destek çıktı. Bu bir yıl için geçerli. İnşallah önümüzdeki yıl da devam eder" diye konuştu.

VERGİ YÜKÜ AZALTILSIN

İstihdam üzerindeki vergi yükünün düşürülmesi gerektiğini kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu "Dünyada bunda bir numarayız. Vergi yükü hızla düşürülmeli. Kıdem tazminatında dünya şampiyonuyuz. Bir yıla bir maaş. 20 yıla 20 maaş. Bu konuda da hükümetin net adımlar atacağına inanıyoruz. Modası geçmiş damga vergisinin de kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye şu anda dünyanın en zengin 20 ülkesinden biri. İlk 10'a girmek istiyoruz. Ondan sonra hedef dünyanın bir numarası olmak. Bunu da bizden sonraki nesil yapacak. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik beraberliğimizi bozmazsak, bizi kimse tutamaz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim