• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilecik'te Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi Şeyh Edebali...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilecik'te Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi Şeyh Edebali Hazretleri türbesi ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, "3 yıl önceki ziyaretimizde Şeyh Edebali'nin olduğu alana bir asansör sözümüz var. Ama 3 yılda ancak izin alınabilmiş. İnşallah bu iş gerçekleştirilirse biz bu asansörü yapmak istiyoruz" dedi.

Bilecik Ticaret Sanayi Odası'nın (TSO) 111. kuruluş yıl dönümü programı ve Bilecik Ekonomisinin Yıldızları Ödül Töreni'ne katılmak üzere yoğun bir kar yağışı altında Bilecik'e gelen TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret etti. Türbeyi gezerek dua okuyan Başkan Hisarcıklıoğlu'na eşlik eden Bilecik Belediyesinde görevli Umut Özdemir Bilecik ve türbe hakkında bilgi verildi. Daha sonra Bilecik Belediyesine geçen Başkan Hisarcıklıoğlu'nu Belediye Başkanı Selim Yağcı kapıda karşıladı. Başkan Yacğı, TOBB Başkan Hisarcıklıoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve beraberindeki heyete, ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na hitaben, "Memleketimizi tanıtma ve sanayici ile iş adamlarımıza destek verme adına çok çalışıyorsunuz" ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

'Sanayimizi ve ticaretimizi geliştirme adına da çok büyük çaba harcıyorsunuz. Gerçekten siyaset bir ülkede ne kadar önemli ise onun yanında sivil toplum kuruluşların da böyle güzel çalışmalarda bulunması önemlidir. Gerçekten bu zamana kadar yapmış olduğunuz başarılı çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bilecik'e teşrifleriniz ile bizleri onurlandırdı. Buradaki sanayicilerimize ve ticaret erbabımıza güç veriyorsunuz. Biz Bilecik'e, Kuruluş'un ve Kurtuluş'un şehri diyoruz. İnşallah Bilecik, gelecek zaman diliminde şahlanışın da beşiği olacaktır. Hakikaten Bilecik kaynaklarını şu ana kadar yeterince kullanamamış bir şehir. Sizlerin de yardımıyla İnşallah güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyoruz.'

'ŞEYH EDEBALİ HAZRETLERİNİN OLDUĞU ŞEHRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK HERKESE NASİP OLMAZ, NE MUTLU SİZE'

Bilecik'te olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

'Ben de özellikle teşekkür ediyorum, bana ve arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı. Tabi ben her Bilecik'e gelişimde manevi havasını alıyorum. Şeyh Edebali Hazretleri burada. Başkan olmadan önceki dönemlerde de buradan geçtiğimde Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesini ziyaret ederdim. Osmanlı'nın iki kurucusu var. Biri maddi, biri manevi kurucu. Şeyh Edebali Hazretleri de manevi kurucusu ki cihan imparatorluğunun kurulduğu topraklardır Bilecik. Onun için bizde Bilecik'in kültürümüzde, tarihimizde benliğimizde ayrı bir yeri var. Onun için böyle bir yerin başkanı olmak herkese nasip olmaz. Bu sizin için büyük bir şans. Ne mutlu size.'

"BAŞARALI ÇALIŞMALARINIZI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM'

Bilecik Belediyesi'nin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini sözlerine ekleyen Hisarcıklıoğlu, "Bununla birlikte başarılı çalışmalarınızı takip ediyorum. Türk Dünyası Yerel Yönetimler Birliği Başkan Yardımcısıyım. Öte yandan yerel yönetimlerle ilgili yapılan yarışma ve ödüllerde belediyemizin almış olduğu başarı için sizleri kutluyorum. Allah daha nicelerini nasip etsin, bu topraklara daha çok hizmet etmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

"ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNİN OLDUĞU ALANA ASANSÖRÜ EN KISA ZAMANDA YAPIYORUZ'

Bilecik Şeyh Edebali Türbesi'nin olduğu alana asansör yapmak istediklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'3 yıl önceki ziyaretimizde Şeyh Edebali'nin olduğu alana bir asansör sözümüz var. Ama 3 yılda ancak izin alınabilmiş. İnşallah bu iş gerçekleştirilirse biz bu asansörü yapmak istiyoruz. Şeyh Edebali Hazretlerine bir katkımız olursa ne mutlu bize deriz. Geri kalan işleri de sizler yaparsınız, asansör işi bizde."

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya Osmanlıca yazılan ve Türkçe'ye çevirisi yapılmış Dede Korkut Kitabı hediye etti. Belediye Başkanı Selim Yağcı, ise Hisarcıklıoğlu'na, üzerinde 3 boyutlu Osmanlı Arması bulunan tablo ile Bilecik seramiğinden yapılmış kahve fincanı takımı hediye etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaretin ardından, Bilecik TSO'daki programa katılmak üzere valilikten ayrıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Bilecik Belediyesi Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim