• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Bozüyük’te

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Bozüyük’te
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu, Eskişehir dönüşü yaptığı ziyarette ilk olarak TSO Başkanı Buğra Levent, TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek oda çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi.

Çalışanları ve üyeleriyle hizmet kalitesi ve standartları itibariyle Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'ndan övgü dolu sözlerle bahseden Hisarcıklıoğlu, asgari ücret ve teşvik konularında önemli açıklamalar yaptı. Oda üyelerine hitaben konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bozüyük'ümüz Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi. Eğitim seviyesine baktığımızda Bilecik'ten daha yukarıdasınız. Bir yerde ekonominin canlı olduğu nüfus artışından bellidir. Son 5 yılda Bozüyük yüzde 6 nüfus artışı sağlamış. Türkiye'nin en büyük bin şirketi içerisinde Bozüyüklü bir şirketimiz yer alıyor. Bunlar bizim gurur duyacağımız noktadır. Sıkıntılar var mı? Tabii ki var. Sağolsun Buğra Başkan her fırsatta bize bu sıkıntıları iletiyor. Biz de hükümetimize iletiyoruz. İnşallah hep birlikte çözüm üreteceğiz. Şu anda gündemin en sıcak konularından bir tanesi asgari ücret konusudur. Bu konuda bir yük gelecek ama az gelsin. Açık söylüyorum. Çünkü işçimiz fazla kazanmaz ise bizim mutlu olabilme şansımız olmaz. Şu an itibariyle ben işçime bin 500 lira ödüyorum ama işçimin eline bin lira geçiyor. Ben diyorum ki "bu aradaki 500 lirayı kim alıyorsa işçime verilsin'. Bunu derken bin 300 liranın işçimin cebine girmesini kıskanır mıyım? İşçimin cebine girse daha fazla harcayacak. Ekonomi canlanacak. Bizim için daha fazla pazar olacak. Yani "kazanmasın" deme şansımız var mı? Biz de bin 500 lira cepten çıkıyor zaten. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinde yüzde 72 ile dünya birincisiyiz. Devletimiz taahhüt etti ise vergi üzerimizde ki vergi yükünden alarak işçimize verebilir. Biz de bundan son derece mutlu oluruz. Bunun için uğraşıyoruz.

"TEŞVİK SİSTEMİ ELE ALINMALI"

Yatırım teşvik sistemiyle ilgili de açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, il ve ilçelere göre pozitif ayrımcılık yapılarak konunun yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun seçim öncesi yaz döneminde kendilerini ziyaretinde bu konunun gündeme geldiğini söyledi. Çok tehlikeli ve tehlikeli sektörlerde mesleki sertifika olmadan işçi çalıştırmanın mümkün olmadığını belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda odalar ve borsalar birliği olarak meslek yeterlilik belgelendirme kurslarına başlandığını ve istenildiği takdirde Bozüyük'te de bu kursların açılabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve TSO Başkanı Buğra Levent tarafından Hisarcıoğlu'na çeşitli plaket ve hediyeler takdim edildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Başkan Bakıcı ve Levent'e kitap hediye etti. Ziyarete AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Kaymakam Köksal Şakalar, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, TOBB yönetim kurulu üyeleri ve TSO üyeleri katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Bozüyük’te

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Bozüyük’te

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Bozüyük’te

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Bozüyük’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim