• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “CERN İle İş Yapıyorum Diyorsan Kapılar Sonuna Kadar Açılır”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “CERN İle İş Yapıyorum Diyorsan Kapılar Sonuna Kadar Açılır”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, "CERN'e mal verip kabul edildikten sonra dünyanın neresinde olursa olsun CERN'e mal...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, "CERN'e mal verip kabul edildikten sonra dünyanın neresinde olursa olsun CERN'e mal satabiliyorum diyorsan bütün kapılar sana sonuna kadar açılır" dedi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli AB Bilgi Merkezi ve TOBB işbirliği ile düzenlenen "Türk Firmalara CERN'de İş Fırsatları Semineri", Kocaeli'de bulunan Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Türk Hızlandırıcı Merkezi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ömer Yavaş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz ve CERN Türkiye Sanayi İrtibat Görevlisi M. Hakan Kızıltoprak katıldı. Programda konuşan KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, "Öncelikle şu an tüm üyelerimiz ile birlikte TOBB için maksimum gayretle çalışmalar yaptığımızı belirtmeliyim. Emin olun ki TOBB'un istediği çalışmaları yerine getireceğiz. Biz iş dünyası olarak nihai çalışmaların içinde yer alabiliyorsak ülke olarak da iyi yolda olduğumuzu görebiliriz. Temel hedefi maddeyi anlamak olan bu kurumun ticaret ve sanayi alanında birçok gelişmeye de sebep olacağı bellidir. Nasıl sanayi kenti olarak kentimiz büyüme kaydettiyse, teknolojik alanda da bu gelişmeyi sağlayacaktır. Ancak sadece üretmek yeterli değil. Ürettiklerimiz pazarlayıp satmamız gerekiyor" dedi.

"CERN İLE İŞ YAPMAK SANAYİCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

CERN'in sanayiciler için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, "Bize bir fırsat açıldı. 600 milyon dolarlık pazardan pay alabilirsin. Bunun firmalarımıza faydası, CERN ile iş yapmak demek müthiş bir itibar demek. CERN ile iş yapıyorsan bu sanayiciler açısından müthiş bir itibar anlamına geliyor. Artık dünyanın her yerinde kapılar sana sonuna kadar açılıyor. Yapılabilir mi, tabi ki yapılabilir. Korkmayın. Yurt dışında nasıl iş yapacağız diye endişelenmeyin. CERN'e mal verip kabul edildikten sonra dünyanın neresinde olursa olsun CERN'e mal satabiliyorum diyorsan bütün kapılar sana sonuna kadar açılır" diye konuştu.

"ZENGİNLEŞMEK İÇİN BÜYÜK GELİR ELDE ETMEK GEREKİR"

Çalışmaların yatırımcılar için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Adamlar her şey alıyorlar. Aklınıza ne geliyorsa. 5 kişinin çalıştığı atölyede bile fırsat var. Rahmetli Özal bizim vizyonumuzu açtı. Vizyonumuzu açmamız ile beraber Türkiye orta büyüklükte ki teknolojiyi bile ihraç edebilir konuma geldi. Zenginleşmek için daha büyük gelirler elde etmemiz lazım. Zenginleşmenin en büyük yolu yüksek teknolojiyi yakalamak. CERN çok büyük bir fırsat. İnşallah şimdi bir kademe daha ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “CERN İle İş Yapıyorum Diyorsan Kapılar Sonuna Kadar Açılır”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “CERN İle İş Yapıyorum Diyorsan Kapılar Sonuna Kadar Açılır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim