• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Tobalı’da Öğrencilere TEOG Semineri

Tobalı’da Öğrencilere TEOG Semineri
Torbalı'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'na girecek öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.

Torbalı'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'na girecek öğrencilere yönelik seminer düzenlendi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Psikolog İlknur Peder, internette günde 1 saatten fazla zaman harcamanın zararlı olduğunu söyledi.

İlçedeki eğitim kalitesinin artmasına büyük önem veren Torbalı Belediyesi, öğrencilerin motivasyonu için düzenlediği konferanslar serisine devam ediyor. Bu amaçla ilçeye gelen Psikolog İlknur Peder, TEOG sınavına gireceklere tavsiyelerde bulundu. Söyleşi öncesi söz alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, eğitime çok büyük önem verdiklerini, eğitimin kalitesini yükseltmek, sınıf sayısını arttırmak, sosyal olanakları çoğaltmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 40 bin metrekarenin üzerinde arsa bağışladıklarını söyledi.

"Sınavlar eğitim hayatının bir gerçeği ancak hayatın da kendisi başlı başına bir sınav" diyen Başkan Görmez, "Çok çalışan ve azmeden insanların aşamayacağı sınav, zorluk yoktur. Ülkemizin kalkınması, eğitimli insan potansiyeline bağlı. O yüzden eğitim hayatınıza ciddiyetle eğilin ve her biriniz üniversiteyi bitirmeye gayret edin. Büyükleriniz olarak bizler her zaman sizin yanınızda olacağız. Sizden tek beklentimiz vatanına, milletine hayırlı birer birey olarak yetişmenizdir. Torbalı'nın büyük başarı hikayeleri var. Şimdi sizden Torbalı'yı eğitimde de zirveye taşımanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ARKADAŞ SEÇİMİNE DİKKAT"

Sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Psikolog İlknur Peder ise olumsuz düşünmenin sakıncalarına değinerek, "Gelecekle alakalı hayal kurmanız gerekiyor. Etrafınızda sizi hayallerinizden alıkoymaya çalışan birçok kişiyle karşılaşacaksınız.Pozitif düşünmenize engel olan kişilere kulaklarınızı tıkayıp hedefe odaklanmalısınız. Ancak başarılı olmak için sadece hayal kurmak yeterli değildir. Önemli olan bu hayalleriniz doğrultusunda var gücünüzle çalışmaktır. Sadece hayal kurarak kimse başarılı olamaz" dedi. Öğrencilere "Sınavlara odaklanırken programlı, disiplinli olun" uyarılarında bulunan Peder, "Arkadaşlarınız olmalı lakin bunda da seçici olun. Eğitiminize, sosyal hayatınıza değer katan, sizi çalışma masasından uzaklaştıran değil, birlikte çalışmaya, testler çözmeye yönlendiren arkadaşlar edinin. Ailenizle, öğretenlerinizle sıkıntılarınızı, olası sorunlarınızı paylaşın" ifadelerini kullandı.

"1 SAATTEN FAZLA İNTERNET ZARARLI"

Öğrencilere zamanlarını ekonomik kullanmaları gerektiğini söyleyen İlknur Peder, internette günde 1 saatten fazla zaman harcamanın zararlı olduğunu ifade etti. İnternette geçirilen boş zaman yerine kitap okunması tavsiyesinde bulunan Peder, "Ne kadar çok kitap okursanız hayal gücünüz o ölçüde gelişir ve ufkunuz açılır. Okumak size sınavlarda da büyük avantaj sağlar. Sosyal medya sizin geleceğiniz için çok büyük tuzağa dönüşebilir. Enerjinizi zamanınızı, bilgi birikiminizi farkında olmadan bu sosyal ağlarda tüketirsiniz. Sanal dünya bir kuşağın bütün geleceğini olumsuz biçimde etkileyecek kadar, tehlikeli mecralarla doludur " dedi.

Tobalı’da Öğrencilere TEOG Semineri

Tobalı’da Öğrencilere TEOG Semineri

Tobalı’da Öğrencilere TEOG Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim