• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’
Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlar Derneği (TMSY), devlet tarafından kendilerine gazilik unvanı ve madalyası verilmesi için Balıkesir...

Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlar Derneği (TMSY), devlet tarafından kendilerine gazilik unvanı ve madalyası verilmesi için Balıkesir AHP Meydanı'nda eylem yaptı. "Gazilik hakkımızı ve madalyamızı istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Bize gaziliği çok görmesinler" dedi.

Balıkesir AHP Meydanında toplanan TMSY Derneği üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ercan Şahin, "Bugün burada bulunmamızın sebebi, bizlere hak ettiğimiz gazilik unvanının verilmesi isteğimizi, devlet yetkilileri ve kamuoyuna duyurmaktır. Bizler askerlik görevimiz sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahların tesiri ve etkisiyle yaralanmış, ama çeşitli yönetmelik ve yasalardan dolayı Gazi sayılmayan kimseleriz.Ancak şu soruyu sormadan geçemiyoruz terörle mücadelede zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip evleri yenilenirken biz teröristlerle mücadele yaralananlar neden sahipsiz bırakılıyoruz? Buradan tüm devlet yetkililerine ve özellikle Genelkumay Başkanına seslenmek istiyoruz.Sizler bize anne babanızın emanetisiniz diyordu komutanlarımız, asker ocağında vurulduk ve sahipsiz kaldık sizler emanetinize böylemi sahip çıkıyorsunuz.Vatan sevgisi yolunda yaralanmış ve bedenlerinde terör izleriyle yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletimizin gözünde birer gazi olabilmek için başka nerelerimizi kaybetmeliyiz.Devletimiz bizleri bu kıymetli göreve davet etmeden önce bir gözümüz kör, bir bacağımız kısa vücudumuzda mermiler olsaydı bizleri askere alır mıydı. Devlet yetkililerine seslenmek istiyoruz, bizleri mali yük olarak görüyorsanız para değil evlatlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu madalyamızı istiyoruz. Bunu vermek devlet yetkililerine bu kadar zor geliyorsa vücudumuzdaki mermileri kalplerimizdeki kırgınlıkları alsınlar bizlere geri versinler" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından "Gazilik hakkımızı ve madalyamızı istiyoruz"sloganları attı. Hakkari Şemdinli Alan Karakolunda askerliğini yapan Ayhan Baran girdiği çatışma sonucunda vücudunda bulunan şarapnel parçalarını soyunarak gösterdi. Teröristlerin kurduğu bir pusu sonucunda düşen helikopterden tek sağ kurtulan Engin Yaşar ise "1998'de vatani görevimi icra ederken teröristler helikopterimizi düşürdü. Helikopterde 18 kişiydik sağ kurtulan sadece benim.18 yıl geçti kimse bizi arayıp sormadı.Yetkililer bizlere duyarsız kalmasınlar, biz gazilik onurumuzu hakkımızı istiyoruz başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’

Tmsy Mensupları: ’Bize Gaziliği Çok Görmesinler’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim