• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

TMSF, Show TV'yi Ciner'e iade kararı aldı

TMSF, Show TV'yi Ciner'e iade kararı aldı
TMSF Show TV’nin Ciner’e iadesi yönünde karar aldı. Mahkeme, bir süre önce Show TV'nin Ciner'e satışını iptal etmişti.

TMSF Show TV’nin Ciner’e iadesi yönünde karar aldı. Mahkeme, bir süre önce Show TV'nin Ciner'e satışını iptal etmişti.

Daha önce kanalın eski sahibi Erol Aksoy’un açtığı dava nedeniyle 402 milyon dolara Ciner Grubu’na satılan kanalla ilgili hukuki sorun çıktı. İstanbul 4. Idare Mahkemesi  satış hakkında yürütmeyi durdurma kararı verince, TMSF kanalın yönetimini yeniden aldı. Ancak Kurul mahkeme kararı aleyhine dava açtı ve davayı kazandı. Bunun üzerine TMSF yönetimi bugün aldığı kararla Show TV’nin yeniden Ciner Grubu’na verilmesine karar verdi. Yürütmeyi durdurma davası aleyhine açılan dava sonrası 13 Haziran’da WSJ Turkiye’yi açıklama yapan TMSF yetkilisi, “Tarafımızca yürütmenin durdurulmasına ilişkin açtığımız davayı kazandık. Kararın resmi olarak pazartesi elimize ulaşmasını bekliyoruz. Perşembe günü ise Kurul toplantısında karar alınacak. Dolayısıyla Show TV yönetimi en erken perşembe günü yeniden Ciner Grubu’na geçebilir” diye konuştu.

402 milyon dolara TMSF tarafından Ciner Grubu’na satılan Show TV, eski hissedarı Erol Aksoy’un açtığı bir dava sonucunda yönetim sıkıntısı yaşamıştı. Aksoy’un açtığı dava sonucunda İstanbul 4. İdare Mahkemesi, bu satışın yürütmesini durdurmuştu. Mahkeme, kanalın ihalesiz satılması başta olmak üzere mevzuata aykırılıklar tespit ettiği için bu kararı aldığını açıklamıştı.

Aksoy da Show TV’nin ihalesiz satılması nedeniyle ihale gelir kaybına uğradığını savunuyor. Daha once WSJ Türkiye’ye konuşan Aksoy, kanalın ihalesiz satılması ve satış gelirinin yalnızca 4′te 1′nin tahsil edildiğini belirterek, “Dolayısıyla bu satışla iddia edilen borçlarımın küçük bir kısmı mahsup edilebilecek. İhale ile daha yüksek bir meblağ temsil edilebilirdi” diye konuştu. Aksoy davanın esastan görüşülmeye devam ettiğini belirterek, “Direneceğim” dedi.

Aksoy’un Show TV’de yüzde 17 hissesi vardı. Geri kalan hisseler ise İşadamı Mehmet Emin Karamehmet’indi. TMSF, Karamehmet’in borçları nedeniyle aralarında Show TV’nin de bulunduğu medya grubuna 2013 yılında el koymuştu.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim