• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

TMMOB, Ankara Şube 25. Olağan Genel Kurulu başladı

TMMOB, Ankara Şube 25. Olağan Genel Kurulu başladı
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube 25. Olağan Genel Kurulu başladı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube 25. Olağan Genel Kurulu başladı. Ankara Metropol Kültür Merkezi'ndeki toplantı, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kurulduğu günden bugüne özgürlüğü, adaleti, demokrasiyi, eşitliği savunduklarını anlattı. Soğancı, iktidar gücünün baskısı karşısında düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması için mücadele ettiğini ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini aktardı. Soğancı, "Şimdiye kadar ayakta tutan, savrulmasına ve diz çökmesine asla izin vermeyen arkadaşlarımızın çalışma tarzına, inançlarına ve kararlılıklarına bu dönemde de her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin yani insandan yana olan her fikrin ve fiilin içinde ve özünde olan bir TMMOB; bu ülkenin vicdanıdır. Vicdanların yok edildiği böylesine bir dönemde TMMOB'ye her zamankinden çok ihtiyaç var. Bu ihtiyacın gereklerinin yerine getirileceğine inancım tamdır." diye konuştu.

"İKTİDAR, ÜLKENİN BÜTÜN İMARINI VE KORUMA ALANLARINI RANTA AÇTI"

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar da, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile sonuçları dikkate alınmayan 7 Haziran seçimlerinin ardından yapılan 1 Kasım seçimlerinden güç alan siyasi iktidar, bütün muhalefet güçlerini baskı ve şiddet ile sindirmeye çalışmaktadır. İktidar, iç ve dış siyaset ile Kürt sorununda ve bölgemizde savaşı ve ölümleri kutsamakta, ülkemizi kaosa sürüklemektedir." ifadesinde bulundu.

Çakar, iktidarın, ülkenin bütün imarını ve koruma alanlarını ranta açtığını iddia etti. Çakar, "Bu düzenlemelerle birlikte rant imparatorluğunun önünde engel oluşturan Odalarımızı da açık bir biçimde hedef almıştır. Ülkemizde gerçekleşen ekonomik-siyasi-ideolojik-kültürel-toplumsal dönüşümler ile TMMOB'nin dönüştürülmesi arasındaki doğrudan ve dolaylı yapısal bağlantılar, bugün daha net bir şekilde görülür olmuştur." açıklamasında bulundu.

Çakar, TMMOB mevzuatını değiştirmeye yönelik adımlar ve diğer düzenlemeler bu çerçeve içinde gündeme geldiğini söyledi. Çakar, "Mühendislik sanayileri, mühendislik hizmetleri, uygulamaları ve mevzuatımız bu dönüşüm süreci tarafından belirlenmektedir. Sonuçta meslek ve uygulama alanlarımız daraltılmakta, mühendislik disiplinleri yok sayılmaktadır." diye konuştu.

"İŞSİZLİK GİDEREK ARTIYOR, MESLEĞİMİZİ UYGULAMADA ENGELLER İLE KARŞILAŞIYORUZ"

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender ise şöyle konuştu: "Bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan bir meslek grubunun üyeleri olan biz mühendisler de, sıkıntılı, sancılı, sorunlu bir ülkede yaşayan tüm yurttaşlar gibi önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Giderek artan işsizlik ve mesleğimizi uygulamada karşılaştığımız engellerin yanı sıra mesleki, ekonomik, demokratik haklarımızda da önemli gerilemeler söz konusudur. Serbestleştirme politikalarının yanı sıra meslek alanlarımıza yönelik kural tanımaz bir biçimde değiştirilen yönetmelikler, mühendislik uygulamalarını birçok yönden kuşatır olmuştur. İş güvenliği kapsamındaki periyodik denetimler, iş makinaları eğitimleri, araçların imal tadilat montajı yönetmeliği, asansör işletme bakım yönetmeliği, LPG'li araç yönetmeliklerinde önemli değişiklikler yapılarak, bu konu ve alanlarda mesleki denetimlerimiz engellenmeye çalışılmaktadır. Mühendis istihdamı yetersizliği, işsizlik, düşük ücretle çalıştırılma, güvencesiz çalışma koşullarına maruz bırakılma vb. uygulamalarla mühendisler yedek iş gücü ordusunun içine itilmektedir."

TMMOB, Ankara Şube 25. Olağan Genel Kurulu başladı

TMMOB, Ankara Şube 25. Olağan Genel Kurulu başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim