• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Tküugd: “Türkmendağı Unutuldu”

Tküugd: “Türkmendağı Unutuldu”
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) heyeti ve Maltepe Türk Ocağı Başkanı Ahmet Selçuk Can, Bayır-Bucak'ta savaşan muhalif...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) heyeti ve Maltepe Türk Ocağı Başkanı Ahmet Selçuk Can, Bayır-Bucak'ta savaşan muhalif gruplarından Sultan Abdülhamid Han Tugayı'nın karargahını ziyaret ederek bilgi aldı.

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Maltepe Türk Ocağı Başkanı Ahmet Selçuk Can ise şöyle konuştu: "Türkiye'de bölge ile ilgili çok büyük bir bilgi kirliliği var. Üzülerek ifade ediyoruz ki, Türkiye dış politikada yüksek perdeden ifade ettiği bütün iddialarının altında kalmış durumda. Sahada İran var, Rusya var, ABD var ancak Türkiye yok. ABD ve koalisyon ülkelerinin kararları dışında Türkiye başkaca bir inisiyatif alamıyor. Koskoca devlet insani yardım taşıyan STK rolüyle yetiniyor veya kendi oluşturduğu taşeron Türkmen gruplara yardım perdesi altında ABD'nin önceliklerine göre cepheyi bölüyor, yardımları ise Türkmenleri kullanarak ABD'nin istediklerine ulaştırıyor. Türkmen mücahitler biz ABD ile anlaşmayız, silah da almayız. Alırsak ortada Türkmen davası kalmaz. ABD'nin isteklerine boyun eğmek zorunda kalırız. Türkiye arkamızda olacaksa bu durum başka, başımız üstünedir demişler. Türkiye'de ortada bırakmış ve kendi hallerine terk edilmişler. PYD dahil bütün grupların ulaştığı imkanlar Türkmenlere kapalı. Peki ne ile savaşı yürütüyorlar diye bir soru geliyor akla: eldekiler ya ganimet ya da koalisyonun verdiği ve taşeron gruplar yüzünden pazara düşen silahlar. Bütün bunlara rağmen kahramanlık destanları yazıyorlar. Türkmendağı son Çanakkale'dir diyor ve gereğini yapıyorlar. En büyük arzuları şehit olmak. Atalarımızın bedel ödeyerek yurt tuttuğu topraklar için yine çok büyük bedel ödüyorlar.Rus uçakları Esed'e can simidi olmuş, hastane dahil, Türkiye'nin burnunun dibindeki köyleri dahi bombardımanla yerle bir etmişler. Son bombaladıkları köyde vurulan caminin içinde etrafa saçılan mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim sayfalarını topladık. Hilal ile Haç hala mücadele ediyor ve Bayır-Bucak da bir cephe."

"MORALLERİ YERİNDE"

Ziyaretle ilgili TKÜUGD'den yapılan açıklamada ise, "Sultan Abdülhamid Han Tugayı bölgeye ne Esed'i, ne PYD'yi ne de IŞİD'i sokmuşlar. Sultan Abdülhamid Han Tugayı savaşçıları" Şanlı atamız Yavuz Sultan Selim Han bizleri buraya bu toprakları korumak için yerleştirdi, bizler de son nefesimize kadar çarpışacağız, gerekirse vatan toprağı uğruna son can da feda edilecektir ancak mücadele durmayacaktır "dediler. Ziyaretimizde Türkmen savaşçıların morallerinin yerinde, inançlarnın da çok kuvvetli olduğu gördük" denildi.

Tküugd: “Türkmendağı Unutuldu”

Tküugd: “Türkmendağı Unutuldu”

Tküugd: “Türkmendağı Unutuldu”

Tküugd: “Türkmendağı Unutuldu”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim