• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan, Denktaş’la 2010 Yılında Yaptığı Görüşmeyi Anlattı

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan, Denktaş’la 2010 Yılında Yaptığı Görüşmeyi Anlattı
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan (TKÜUGD), 4 yıl önce vefat eden KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan (TKÜUGD), 4 yıl önce vefat eden KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'la 2010 yılında yaptığı görüşmeyi anlattı.

2010 yılında Araştırmacı Yazar Çetin Asma ile birlikte KKTC Lefkoşa'da Denktaş'ı ziyaret eden Yavuzaslan, yaptığı görüşmede Denktaş'ın kendisine özel yaptığı değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Yavuzaslan şöyle konuştu: "KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş son vasiyetinde, "Anavatanın bir ağacının yaprağına bile zarar gelmemesi için titiz davranınız, duygulu davranınız. Anavatana gelecek her zarar biliniz ki on misli ile belki de yüz misli ile bize de zarar verecektir" diyerek, Türk dünyasına sesleniyor. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş "O yalnızlık günlerimde devamlı suretle devletimizi düşündüm, sizleri düşündüm, özelikle gençleri. Devletsiz olmak demek, her şekli ile aciz kalmak demektir. Başkalarının desteğine ihtiyaç içinde yaşamak demektir. Bu destek gelmeyince de her şeyi kayıp etmek demektir. Dünyada devletsiz yaşayan insan bulunabilir ama devletsiz yaşayan millet yoktur. Kıbrıs Türkleri; milli bir toplumdur, Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Devletini kurmak için vermiş olduğumuz mücadeleyi unutmadık, unutturmayacağız. Bu mücadelenin ne zorluklarla geçtiğini, nelere katlandığımızı sizler bilirsiniz, çocuklarınız bilmeyebilir. Onlara bugünleri, mücadeleyi, Rumların yapmak istediklerini, niye yapamadıklarını anlatmak hepimizin vazifesidir, borcudur" demişti."

"DİK DURUN, EĞİLMEYİN"

Denktaş'ın Kıbrıslı Türklere dik durmaları çağrısında bulunduklarını da kaydeden Yavuzaslan şöyle devam etti: "Bugün geriye bakmayınız, ileriye bakınız. Geriye bakarak, "şunlar, bunlar oldu" diyerek, kendinizi üzmeyiniz. İleriye bakarak, "geçmişte olanlar olmayacaktır, yaptırmayacağız, boyun eğmeyeceğiz" diyerek dik durun dik yürüyün. Başınız daima yukarıda olsun. Hiçbir şekilde Türklüğünüzden, Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen sizler; gelecek yıllarda da andınızı devamlı suretle yenileyiniz ve ilerleyiniz. Unutmayınız ki devlet demek; hürriyet demektir, kendimize hakim olmak demektir, kimsenin boyunduruğu altına girmemek, ayakta durmak demektir. Devletsiz iseniz çulsuz bir insan gibisiniz. Atatürk, "devlet" dedi, "bağımsızlık" dedi, "bağımsızlık benim karakterimdir" dedi. Bağımsızlıktan asla fedakarlık yapılamayacağını, devamlı suretle hem söyledi, hem fiilen kanıtladı. Biz onun nesliyiz. Bu nedenle devletten taviz verilemeyeceğini, bağımsızlığımızdan fedakarlık yapılamayacağını bilerek yaşıyoruz. Masada bunları bilerek oturuyoruz. "Rum tarafı şunu bunu istiyormuş'; dilin kemiği yoktur derler ise, dilleriyle söyleseler de biz de neleri vermeyeceğimizi söyleyelim. Türkiye "Maraş" konusunda kati sözü söyledi" değerlendirmesinde bulundu."

Denktaş'ın Güzelyurt ile düşüncelerini de paylaşan Yavuzaslan konuşmasına şu sözlerle son verdi:

"Denktaş, "Güzelyurt konusunda halkımız kati sözü söylemiştir. Dolayısıyla "harita konuşulacakmış', yakında harita konuşulacaksa şunu bilelim, ben de harita konuştum, geçmişte biliyorsunuz. Bu haritayı konuşurken Genelkurmay ile çok sıkı işbirliğinde oldum. Genelkurmay; "Karpaz stratejik önemi olan bir yerdir" dedi, buradan asla taviz verilmeyeceğini o zamanda söylediler. O zaman da Rumlara duyurduk. Güzelyurt aynı durumdadır. Ekonomik açıdan, tabii kaynaklar açısından önemi büyüktür. Binlerce insanımızın yerleştiği bir yerdir. Buraları Rum'a terk ederek insanları tekrar göçmen yapmaya hakkımız yoktur. Kimse "sen şuraya git, buralar senin" diyemez. Kimseye böyle bir hak tanımayacağız, tanımıyoruz. Kendinizden emin olunuz, anavatana güveniniz. Anavatanın bir ağacının yaprağına bile zarar gelmemesi için titiz davranınız, duygulu davranınız. Anavatana gelecek her zarar biliniz ki on misli ile, belki de yüz misli ile bize de zarar verecektir. Hepinizin de bu düşünceler ile bu yola devam etmesini temenni ederim. Bu bağımsızlık yoludur, egemenlik yoludur, vatan yoludur, devlet yoludur, Türklük yoludur, Türkiye yoludur. Bu hizmeti verirken kendimizden emin olalım. Kimseye muhtaç olmadığımız bilinci içerisinde yaşayalım. Önümüzdeki yıllarda gelmekte olan, dünyayı sarmakta olan ekonomik zorluklar ile karşılaşacağız. Ekonomik zorlukları atlatabilmekte elimizdedir. Problemleri üzerine yürüyerek halledeceksiniz. Halledilemeyen problem yoktur, olmaz olmaz demeyin. Devlet haysiyettir, namustur, ciddiyettir, bir varlıktır, evlat gibi varlıktır. Bugün 20 yaşını aşmış bir devletimiz vardır. Gelişen, güçlenen, büyüyen... Bunun adı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak konmuştur. Bu evladı yaşatmak, buna zarar verenlere "dur" demek, hepimizin görevidir" demiştir."

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan, Denktaş’la 2010 Yılında Yaptığı Görüşmeyi Anlattı

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan, Denktaş’la 2010 Yılında Yaptığı Görüşmeyi Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim