• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

TKP'li Başkan: Halka karşı hesap verme bilinciyle tüm gelir giderimi asıyorum

TKP'li Başkan: Halka karşı hesap verme bilinciyle tüm gelir giderimi asıyorum
Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin bir yıllık gelir ve gider tablosunu en ufak...

Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin bir yıllık gelir ve gider tablosunu en ufak detayına kadar belirttiği büyük bir bez afişle belediye binasının dış kapısına astı. Maçoğlu, halka karşı sorumlu olduklarını, bu bilinçle belediyenin tüm gelir giderlerini iki yıldır büyük bir afiş şeklinde belediyenin girişine astığını söyledi.

Belediye harcamalarını detayıyla halkla paylaştığını belirten Maçoğlu, "Seçim programımızı takip ettiyseniz oradaki programda halka yalan söylemeyeceğimizi ifade ettim. Orada tüm gelir giderleri halkla paylaşacağımızı, onlara karşı sorumluluğumuzun olduğu vardı. İki senedir böyle bir uygulamamız var." dedi.

HESAP VERME BİLİNCİYLE BUNU YAPTIK

Yaptıkları harcamaları herkesin takip ettiğini belirten Maçoğlu, "Halk meclisinde tartışıyoruz. Ama meclise gelmeyen insanlar var. Onun için gelir ve giderlerimizi en ufak detayına kadar bilbordlarda ve afişlere asıyoruz. Geçen sene daha çok ilgi gördü. Herkes okumaya çalıyordu. Bu yıl biraz daha sıradanlaştı. Halk doğal buluyor. Mecburi bir durum olarak değerlendiriyor. Biz de hesap verme bilinci ile bunu yaptık." açıklamasını yaptı.

"Bunun üzerine çok siyaset yapan oldu, duygusal davranan oldu ama genel olarak olumlu bulundu." şeklinde sözlerine devam eden Maçoğlu, "Geçmişte belediyelerin böyle bir uygulaması yoktu. Bu tür uygulamalarla halka hesap verilse daha iyi olacak. Çok ilgi gördü. Böyle olunca bizim sorumluluğumuz da arttı. Hesap verme kültürünü yaratmak bizim için mutluluk verici bir durum." ifadelerini kullandı.

Uygulamadan memnun olduğunu belirten Ovacıklı vatandaşlardan Bahtiyar Çetin, "Şeffaf olarak böyle bir pankartın asılması Ovacık'ta ilk defa yapıldı. İnsanların bilgilendirilmesi iyi bir şey. Halkçı belediyecilik anlayışının temelinde de olması gereken budur." derken bir başka vatandaş Süleyman Şaylı, "Dünya tarihinde ilk defa Ovacık'ta böyle bir başkan geldi. Gelir giderleri halka duyurmak büyük bir başarıdır. Halk bununla gurur duyuyor." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim