• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek
Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü tarafından planlanan "IPARD-II Lansman Töreni" Ardahan Üniversitesi (ARÜ)...

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü tarafından planlanan "IPARD-II Lansman Töreni" Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan TKDK İl Koordinatörü Yusuf Güder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci ile yatırımcılar katıldı.

TKDK İL KOORDİNATÖRÜ GÜDER: "55 MİLYON TÜRK LİRASI DESTEK SAĞLANDI VE 302 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ"

Törenin açış konuşmasını yapan Ardahan TKDK İl Koordinatörü Yusuf Güder, TKDK ve yapmış olduğu destekler hakkında çeşitli bilgi vererek, "2016-2020 yılları arasında TKD olarak IPARD-II destekleme proğramı uygulanacak. IPARD programının amacı, ülkemizde bulunan geleneksel tarımsal işletmeler yerine daha modern, makine kullanımının maksimum olduğu ve insan gücünün daha az kullanıldığı rekabetçi bir ortamı arttırmaktır. IPARD-I programı Türkiye genelinde 2011 yılında 21 ili kapsayacak şekilde uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda süt ve et üreten işletmeler, mandıralar, kesimhaneler ve arıcılık gibi birçok alanda desteklemeler olmuştur. Bu program çerçevesinde Ardahan özelinde yatırım yapanlara toplamda yaklaşık olarak 55 milyon lira destek sağlanmış ve 302 kişi istihdam edilmiştir." dedi.

BAŞKAN KÖKSOY: "TKDK'NIN ÇALIŞMALARI YEREL YÖNETİMLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

TKDK'nın Ardahan'da hizmet vererek yatırımcıları desteklemesinin yerel yönetimleri yakından ilgilendirdiğini belirten Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Bugün farklı sektörlerde teşvik ve proje oluşturulması için TKDK tarafından önemli fırsatlar sunulmaktadır. Alanlarında uzman kişiler ve teknik elemanları ile bu çalışmaların arttırılacağını umut ediyorum" diyerek, yapılan çalışmaların Ardahan'ın gelişerek büyümesi için önemli olduğunu vurguladı.

VALİ DENİZ: "ARDAHAN EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SAĞLANACAK"

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Türkiye'nin dünyadaki tarım üretimine katkısının her geçen yıl arttığını ve bu çalışmaların daha iyi seviyelere ulaşacağını söyleyerek, "Verilen destekler yatırımın rekabetçi, sürdürülebilir ve kaliteli olmasını sağlamayı amaçlıyor. Son 3 yılda 85 projeye 55 milyon lira destek sağlanmıştır. Bunların birçoğunu yerinde inceleme fırsatı yakaladım." dedi. Ayrıca Ahmet Deniz, yeni çıkılan IPARD-II destekleme proğramı kapsamında Ardahan'da bundan sonra kırsal turizm alanında yatırımlar yapılacak olmasının Ardahan'ın büyümesine ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

PROF. DR. KORKMAZ: "ANADOLU BÜYÜK BİR YAŞAMA POTANSİYELİNE SAHİP…"

IPARD-II Lansman Töreni'nde konuşan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Anadolu büyük bir yaşama potansiyeline sahip bir yer… Ancak uzun yıllar tarlalarımız, bahçelerimiz, meralarımız boş kaldı. İnşallah TKDK, son yıllarda vermiş olduğu desteklere bundan sonra da devam ederek Türkiye'nin son on beş yıldır yakalamaya çalıştığı ilerleme ve gelişme sürecine katkıda bulunmaya devam eder. Ardahan Üniversitesi Rektörü olarak Bakanlığımıza ve TKDK yetkililerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" sözleriyle, mevcut çalışmaların ve ilerleyen süreçte hayata geçirilmesi muhtemel olan projelerin değer ve önemini ortaya koydu.

Konuşmaların ardından programda, Ardahan TKDK İl Koordinatörlüğü'nün vermiş olduğu yatırımlarda ilk 3'e giren yatırımcılara plaketleri takdim edildi.

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek

TKDK’dan Ardahan’a 55 Milyon TL Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim