• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

TKDK’da Proje Teslim Süresi Uzatıldı

TKDK’da Proje Teslim Süresi Uzatıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, proje teslim süresinin uzatıldığını açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, proje teslim süresinin uzatıldığını açıkladı.

IPARD-II programı birinci çağrı ilanı kapsamında hayvancılığa yönelik yatırımlar için projelerin son teslim tarihinin 11 Mart 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldığını belirten TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, "Online başvurular ise 10 Mart 2016 tarihinde saat 23.59'da kapanacaktır. Süt veya et üretimine yönelik süt ineği, sığır, koyun, keçi, manda, et tavuğu, hindi, kaz yetiştirmek isteyenler ile mevcut yumurta üretimi yapan işletmeler proje yapmak suretiyle yüzde 60-70 oranındaki hibelerden faydalanabileceklerdir. Bu kapsamda mevcut hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu, kapasite artırımı veya yeni işletmelerin kurulması amacıyla projeler hazırlanabilecektir" dedi.

Yüzde 50 hibeli süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ve su ürünlerinin işlenmesine yönelik projeler ile meyve ve sebzelerin temizlenmesi, tasnif edilmesi, paketlenmesi ve soğuk hava depolarının kurulmasına yönelik projelerin teslim tarihinin ise daha önceden açıklandığı gibi 29 Şubat-25 Mart 2016 tarihlerinde olacağını ifade eden Kuyulu, "Tıbbı ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, mantar, fide fidan üretimi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, ana arı üretimi, zanaatkarlık ve yerel ürünlerin üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri (otel, pansiyon, yeme-içme tesisleri vb.), su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsayan ve yüzde 65 hibe oranına sahip projeler ise 28 Mart 2016 tarihinden başlayıp son olarak 22 Nisan 2016 tarihinde teslim edilebilecektir" diye konuştu.

IPARD-II ile yeni bir döneme girildiğini söyleyen Kuyulu, "Mevcut sektörlere ilave olarak yeni hibe destek alanlarıyla başvuru çağrısına çıkılmıştır. Kastamonu İl Koordinatörlüğü'ne sunulan proje sayısı her geçen dönem artarak devam etmektedir. İlimizin hayvancılıkla ilgili bir potansiyeli mevcuttur. Projelerle İlimizdeki daha modern işletmelere yenilerini kazandırmayı amaçlamaktayız. Artık projelerin yarışacağı, nitelikli ve sürdürülebilir projelerin ön plana çıkacağı bir döneme girilmektedir. Bu nedenle proje hazırlığı aşamasında daha titiz davranılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kuyulu, şöyle konuştu: "Proje sunmak isteyen tüm başvuru sahiplerine kurumumuzca bilgilendirme yapılmaktadır. 4448535 veya 2140109 nolu telefon numaralarından bilgi alınabileceği gibi Saraçlar Mahallesi Ankara Caddesi No: 20 adresindeki İl Koordinatörlüğümüz yardım masasını ziyaret ederek de bilgi alınabilecektir. Yatırım yapmak ve kurumumuz hibelerinden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımızın bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim