• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

TKDK “Makine Parkları Sektör Toplantısı”nı Konya’da Gerçekleştirdi

TKDK “Makine Parkları Sektör Toplantısı”nı Konya’da Gerçekleştirdi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD 2 Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan Makine Parkları ile ilgili "Makine Parkları Sektör...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD 2 Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan Makine Parkları ile ilgili "Makine Parkları Sektör Toplantısı" düzenlendi. Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Adnan Uzunpınar, IPARD 2'nin amacının bu sektörle ilgili TKDK'nın neler yapabileceği sorusuna cevap bulmak olduğunu belirterek, "Bundan önceki değerlendirme sektör toplantılarında IPARD 1'de ağırlıklı olarak destek verdiğimiz sektörlerle ilgili çalıştaylar düzenlemiştik. Süt, öncelikle kanatlı et üretimiyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptık. Daha sonra süt üretimi kırmızı et üretimiyle ilgili değerlendirme toplantıları yaptık. Gene Ordu ilimizde arıcılık ile ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik ve yeni IPARD 2'de önemli sektörlerden bir tanesi yenilenebilir enerji ile ilgili bir çalışma yaptık. Yenilenebilir enerji ve makine ekipman parkları yeni dönemde uygulayacağımız bizimde yeni öğrendiğimiz, TKDK olarak alanlardır" dedi.

IPARD 2'de yine bütün mevcut sektörlerin desteklendiğini belirten Uzunpınar, "Özellikle süt üretiminde, manda yetiştiriciliği manda sütü ve manda eti ile ilgili desteklere de yer vereceğiz. Yine bu kanatlı et üretiminde kaz yetiştiriciliği yine destek kapsamımıza alındı. Yumurtacılık sektörü yine destek kapsamımıza alındı. Burada mevcut yumurtacılık faaliyeti yapan işletmelerin mevcut yumurtacılık tesislerimizin modernizasyonu için yine destek kapsamına aldık o sektörü. Bunun yanında yenilenebilir enerjiyle ilgili sadece yatırımcılar enerji üretmek için enerji üretip ticari amaçla devlete satmak amacıyla 1 megavata kadar güneş enerjisinden rüzgar enerjisine kadar biyogaz biyokütle jeotermal alanlarında santraller kurup bunlarla ilgili bizden destek alabilecekler" şeklinde konuştu.

Makine ekipman parklarının kendileri için yeni bir alan olduğunu kaydeden Uzunpınar, "Biz bu güne kadar 343 bin tane makine ekipmana destek vermişiz. Biliyorsunuz projelerimizi bütün olarak biz doğrudan makine ekipman desteği vermiyoruz ama projelerimizin bütününe baktığımızda bu tip işletmelerin kurulumu ve modernizasyonun da 343 bin tane makine ekipmana da destek verildi" şeklinde konuştu.

İki oturumda gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunda Tarımsal Mekanizasyon ve IPRAD Programı gerçekleştirilirken, ikinci oturumda ise Makine Parklarının Değerlendirilmesi ve Ülkemizdeki Mevcut Durumu ele alındı.

TKDK “Makine Parkları Sektör Toplantısı”nı Konya’da Gerçekleştirdi

TKDK “Makine Parkları Sektör Toplantısı”nı Konya’da Gerçekleştirdi

TKDK “Makine Parkları Sektör Toplantısı”nı Konya’da Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim