• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

TKDK İl Koordinatörü, yatırımları yerinde inceledi

TKDK İl Koordinatörü, yatırımları yerinde inceledi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, 2016 yılı sonuna kadar toplam değeri 90 milyon lira olan...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, 2016 yılı sonuna kadar toplam değeri 90 milyon lira olan projelere 50 milyon lira hibe aktarılacağını söyledi.

TKDK İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyerek proje sahiplerinden bilgi aldı. Değerlendirmede bulunan TKDK İl Koordinatörü Yıldız, "Bilindiği üzere sektörel anlaşmanın ilgili hükümleri gereğince 2016 yıl sonu itibariyle IPARD 1 bütçe uygulama dönemi kapatılacaktır. Buna bağlı olarak, kurumumuz ile imzalanan sözleşmeler kapsamında faydalanıcılara yapılacak ödemeler yıl sonu itibariyle tamamlanacak. 2017 yılından itibaren IPARD 1 programı çerçevesinde herhangi bir ödeme gerçekleştirilmeyecektir. Malumunuz İl Koordinatörlüğümüzde IPARD 1 programından yatırımı devam eden hak sahipleriyle 10 Ağustos tarihinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştı. Toplantıdan sonra süreci daha yakından takip etmek amacıyla sahaya inerek, haftalık olarak projelerin ne aşamada olduğunu görmek ve varsa eksikliklerin giderilmesi noktasında işletmelerimizi bilgilendirmek amacıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik" dedi.

Devam eden projelerde mağduriyet yaşanmaması için saha ziyaretlerimizi arttırdığını kaydeden Yıldız, "Gerekli tüm önlemlerin alınmasını sağladık. Bu çalışmalar neticesinde yatırım tutarı 90 milyon lira olan ve hibe tutarı 50 milyon lirayı bulan projelerin ödemesini hızlandırarak, projelerin belirlenen sürede tamamlanmasına katkı sağlama gayreti içerisinde olduk. Yapılan ödemeler ve kurum personelimizin özenli çalışması neticesinde an itibariyle kalan projelerin yatırım tutarı 36 milyon liraya, bu projelere verilecek hibe tutarı ise 23 milyon liraya kadar düşmüştür" diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörü, yatırımları yerinde inceledi

TKDK İl Koordinatörü, yatırımları yerinde inceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim