• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü El Sanatları Çalıştayı Düzenledi

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü El Sanatları Çalıştayı Düzenledi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, hibe programlarını tanıtmak ve zanaatkarlık sektörünü detaylı bir...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, hibe programlarını tanıtmak ve zanaatkarlık sektörünü detaylı bir şekilde ele almak için çalıştay düzenledi.

Giresun İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen çalıştaya İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun'un yanı sıra Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Mustafa Öztürk, Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülüzar Öksüz, Giresun Belediyesi Proje Ofisi çalışanı Hale Çerkezoğlu, Giresun Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Birimi Dilan Avşar ile ilgili özel sektör çalışanları ve meslek odaları mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, ilgili alanlarda faaliyet gösteren kişi ve kurumlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve konuya farklı pencerelerden bakma imkanı sağlamak adına bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurum olarak el sanatları ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerin üretim kapasitelerini genişleterek, rekabet edebilir daha güçlü işletme yapılarına sahip olmalarını amaçladıklarını dile getiren Kurşun, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak gerek ilimizde gerekse Türkiye çapında birçok farklı alanlarda projeler hayata geçirmekteyiz. El sanatları ile ilgili ahşap işi, metal işi, cam eşya, seramiklerin üretimi, çanak çömlek yapımı, çinicilik, dokumacılık, hasır işi, müzik aletleri yapımı, keçe yapımı, kilimcilik, halıcılık, taş işleme, dekoratif taş işi, sedef döşeme, ağıt sanatları, saraçlık, folklorik bebek ve giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, alçı işleri gibi projeler de destek kapsamımız içerisinde yer almaktadır. Bu alanlarda yapılacak yatırımlara yüzde 65 destek oranı ile 500 bin avroya kadar hibe desteği sağlıyoruz. Ayrıca ilimizin orman ürünleri açısından zenginliği, ahşap işi ile ilgili yapılacak el sanatları ile ilgili yatırımların ham madde kaynağına yakın olması açısından oldukça büyük bir fırsat. Bu tür fırsatları kurumumuzun sağlamış olduğu hibe desteği ile taçlandırırsak çok karlı yatırımların ortaya çıkacağı inancındayız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim