• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti
Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosu bu yılda 12 Mart gecesi kalabalık...

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü balosu bu yılda 12 Mart gecesi kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Gerçekleşen baloya STK temsilcileri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve davetli katıldı. Program TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan'ın konuşmasıyla başladı. Yağan, "8 Mart Dünya Emekçiler Günü, kadınların eşitlik, bağımsızlık ve özgürlük politik ve ekonomik haksızlıklarının giderilmesi cinsel ayrımcılığın sona ermesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için, saygının ve insan onuruna yakışır bir yaşam için kadınların verdiği mücadele günüdür. 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları için değil sorunlarımızın çözüme ulaşana kadar tartışılması için bir fırsat olarak görüyorum. Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Kadınlarımız ekonomik ve sosyal hayatta var. İş yaşamında var. Ancak sorunları ile, açmazları ile, kronik dertleri ile var. Tüm söylem ve teşviklere rağmen, kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olmayışının nedenlerini, kendi tarihi tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelememiz gerekmektedir. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak kadın ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek haklı taleplerimizi bir an önce gerçekleştirmek zorundayız. Elbette elde ettiğimiz haklarımızı sonuna kadar koruyup, geliştireceğimiz inancı ile tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği üyelerinin hazırladığı hediyeler çekilişle sahiplerine verildi. Gerçekleşen etkinlik eğlencenin ardından sona erdi.

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti

TKB Balosu Geniş Katılımla Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim