• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Tiyatrocular Maltepe’de buluştu

Tiyatrocular Maltepe’de buluştu
Türkiye'de ilk kez tiyatrocular, oyun yazarları, yönetmenler ve tiyatroları buluşturan "Birinci Tiyatrocular Zirvesi"i Maltepe'de başladı.

Türkiye'de ilk kez tiyatrocular, oyun yazarları, yönetmenler ve tiyatroları buluşturan "Birinci Tiyatrocular Zirvesi"i Maltepe'de başladı. 28 Ekim'e kadar sürecek zirvede tiyatroların ve tiyatrocuların sorunları masaya yatırılacak.

Maltepe Belediyesi ve Direklerarası Seyircileri ile birlikte düzenlenen "Birinci Tiyatrocular Zirvesi", Küçükyalı Kültür Merkezi'nde başladı. Kurum tiyatroları, özel tiyatrolar, çocuk tiyatroları, drama atölyeleri, oyun yazarları ve yönetmenleri ilk kez bir araya getiren zirvenin ilk gününde, katılan ekiplerin sezon içerisinde oynayacakları oyunların tanıtımı yapıldı. Daha sonra söz alan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner de, yerel yönetimlerin gelip tiyatroları tanımaları, tiyatroların birbirlerine sahnelerini açmaları ve tiyatro üzerine sorunların tartışılabileceği etkili bir platform oluşturduklarını belirterek, "Böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman destek vereceğiz. Bu etkinlik her sene daha da güçlenerek devam edecek" dedi.

Nedim Saban'la Söyleşi

Direklerarası Seyircileri Genel Koordinatörü Ömer Şahinbaş ise, çabalarının boşa gitmediğini gördüklerini, çok değerli ekip ve tiyatrocuların zirvede olduğundan bahsederek Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a teşekkürlerini iletti. Tiyatroların stantlar açtığı zirvede, tiyatrocu, oyuncu ve yönetmen Tamer Levent de sanat yönetimi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Tiyatro Zirvesi 24-25 Ekim'de İstanbul, 26 Ekim'de çocuk, 27-28 Ekim'de ise İstanbul dışı tiyatrolara ev sahipliği yapacak. Ayrıca oyun yazarı Prof. Dr. Hasan Erkek ve oyuncu ve tiyatrocu Nedim Saban da söyleşileriyle zirvedeki yerlerini alacak

Tiyatrocular Maltepe’de buluştu

Tiyatrocular Maltepe’de buluştu

Tiyatrocular Maltepe’de buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim