• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Tiyatrocu Firuze Engin, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Tiyatrocu Firuze Engin, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu
19'uncu Afife Jale Tiyatro Ödülleri kapsamında Özel Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü alan Edirneli başarılı tiyatro sanatçısı ve yazar Firuze Engin, Trakya...

19'uncu Afife Jale Tiyatro Ödülleri kapsamında Özel Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü alan Edirneli başarılı tiyatro sanatçısı ve yazar Firuze Engin, Trakya Üniversitesi öğrencileri ile düzenlenen söyleşide bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten İnce Mizansen Drama, Animasyon ve Tiyatro Grubu ile Tiyatral Tuşe Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Engin geçmişten bugüne tiyatroya dair edindiği bilgi ve deneyimleri sanatseverlerle paylaştı. Genç ve başarılı sanatçı, sıcak tavrı, bilgi ve genç yaşına rağmen edindiği tecrübeler ile katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Trakya Üniversitesi'nde yer alan tüm tiyatro gruplarının katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi öncesinde ortak açıklamalarda bulunan İnce Mizansen Yönetmeni Atakan Barış Özturan ve Tiyatral Tuşe Yönetmeni Ozan Polat, "Firuze Engin biz tiyatroya gönül vermiş kişiler için büyük bir değer. Genç yaşına rağmen şu anda Türkiye'deki sayılı kalemlerden birisi. Ayrıca iyi de bir oyuncu. Onun deneyimlerini burada bizlere aktarması, sektörel bazda tavsiyelerde bulunması ve fikirlerini paylaşması ilerlemek için çaba gösterdiğimiz bu yolda çok önemli şeyler katacaktır" dedi.

Etkinlik İnce Mizansen'in kendilerinin yazdığı animasyon skeci ile başladı. Başarılı bir sahne performansı ortaya koyan ekip, gösterdikleri performansın ardından "Ya evde yoksan" şarkısı eşliğinde Firuze Engin'i söyleşi için sahneye çıkardı.

Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Engin, tiyatroya nasıl başladığını, nasıl ilerlediğini, sektörel bazda çektiği sıkıntıları, role nasıl hazırlandığını, işine nasıl motive olduğunu, üzerinde çalıştığı projeleri, sinema ve dizi oyunculuğu ile tiyatro oyunculuğu hakkındaki düşüncelerini açık yüreklilikle paylaştı. Yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren söyleşi sonrası Engin, bilgisi ve sempatik tavırlarıyla büyük beğeni topladı. Etkinliği düzenleyen İnce Mizansen ve Tiyatral Tuşe ekipleri, etkinliğin sonunda başarılı sanatçıya çiçek takdim ederek davete icabet ettiği için teşekkür etti ve bol bol fotoğraf çektirdi.

"AİLEMİ BAŞKA TÜRLÜ GÖRECEĞİM YOKTU"

Edirne'ye geldiği ve Trakya Üniversitesi öğrencileri ile gerçekleştirdiği söyleşi için oldukça mutlu olduğunu dile getiren Engin, "Ailemi başka türlü göreceğim yoktu" diyerek gülümsetti.

Yoğun bir tempoda çalıştığını sözlerine ekleyen başarılı tiyatro sanatçısı Engin, "Ben gerçekleştirilen etkinlikten ve arkadaşların ilgi alakasından dolayı çok mutlu oldum. Keyifli ve güzel bir söyleşi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tiyatrocu Firuze Engin, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Tiyatrocu Firuze Engin, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Tiyatrocu Firuze Engin, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Tiyatrocu Firuze Engin, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim