• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Tiyatro İle Meme Kanserine Dikkat Çektiler

Tiyatro İle Meme Kanserine Dikkat Çektiler
Meme kanserine dikkat çekmek için hazırlanan "Komşuluk Bizde Kalsın" adlı tiyatro oyunu Elazığ'da sahnelendi.

Meme kanserine dikkat çekmek için hazırlanan "Komşuluk Bizde Kalsın" adlı tiyatro oyunu Elazığ'da sahnelendi.

Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi tiyatro ekibinin meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatan "Komşuluk Bizde Kalsın" adlı tiyatro oyunu ile Elazığ'da sahne aldı. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ve çok sayıda vatandaş izledi. Sahnelenen oyun izleyenlerden beğeni topladı.

Türkiye'deki engelli insanların yardım ve bağış almadan neler yapabileceğini kanıtlamaya çalışan bir ekibe sahip olduklarını belirten oyunun yazarı Gamze Elibol, "Bu ekipte engelli ve engelsiz insanlar bir arada müzikal tiyatro oyunları oynayarak sosyal sorumluluk projelerine dem vurmaya parmak basmaya çalışıyorlar. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda engelli insanlarında yardım ve bağış almadan kendi ayakları üzerinde durabileceğini anlatan sosyal sorumluluk projeleri eklemek, hayatta onlarında devamını sağlayabilmek bizim için en büyük mutluluk ve bizim aynı zamanda misyonumuz" dedi.

"ÜNLÜ SANATÇILARDA MÜZİKLERİYLE DESTEK OLDU"

Her yıl kendilerine farklı bir sosyal sorumluluk projesi belirlediklerini söyleyen Elibol, "Hayat çok güzel, her konuda yaşamaya değer ama engelli kalma oranlarını da aşağıya çekecek projeler düzenliyoruz. Trafik kazaları, ilk yardım hataları, iş kazaları ve bu senede kendimize farklı bir branş seçtik. Meme kanserini ve erken teşhisin önemini anlatan bir tiyatro çalışması hazırladık. Tiyatro çalışmasında "Komşuluk Bizde Kalsın" adında eski İstanbul sokaklarındaki komşuluğu anlatan hoş bir tiyatro oyunu hazırladık. Yaptığımız çalışmalarda önemli sanatçılar bizim yanımızda rol aldılar. Feridun Düzağaç, Sertap Erener ve Nazan Öncel bizim için müzikler düzenledi. Biz o müziklerle birlikte milli dansçılarımızla en güzel şekilde sahnemizi hazırlamaya ve seyircilere sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Oyunda küçük bir rol aldığını dile getiren yönetmen Yaşar Ayvacı ise, "Evvelden oynadığım oyunlar oldu. Asıl alanım geleneksel Türk tiyatrosu. Bugüne kadar rahmetli Sümer Tilmaç, Perihan Savaş, Ercüment Balakoğlu ve Ateşböceği Ercan gibi ustalarla oynadım. Hatta onların bazı oyunlarını yönettim. Yazdığım oyunlarda var. İşimiz gücümüz tiyatro. Elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tiyatro İle Meme Kanserine Dikkat Çektiler

Tiyatro İle Meme Kanserine Dikkat Çektiler

Tiyatro İle Meme Kanserine Dikkat Çektiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim