• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Tısiad’dan ATB’ye Ziyaret

Tısiad’dan ATB’ye Ziyaret
Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme...

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ATB Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül ve Süleyman Ersan'ın da bulunduğu ziyarette TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Türk işadamlarının Irak pazarından faydalanması gerektiğini söyledi.

IRAK'A İHRACAT RAKAMLARI DÜŞTÜ

Antalya'nın Irak'a ihracat rakamlarının bir önceki yıla yüzde 30'a yakın düşüş gösterdiğini belirten Kılıç, "İki ülkedeki yatırım olanaklarını araştırıp ihtiyaçlar doğrultusunda buluşturup karşılıklı ticari ilişkiler sağlanmalıdır" dedi. Bağdat'ın güney tarafının güvenli olduğunu ve yatırım beklediğini söyleyen Kılıç, Antalyalı işadamlarına işbirliği çağrısında bulundu. Kılıç, "İki ülke halkının ve hükümetinin ticari ilişkileri geliştirme isteği var, bunu bizler yaşama geçirebiliriz" diye konuşyu.

TİCARET GÜVENLİ ORTAMI SEVER

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Borsa'nın çalışmaları hakkında TISİAD üyelerine bilgi verdi. Ticaretin güven ortamını sevdiğini belirten Çandır, Irak'ta risklerin minimize edildiği bir ortam sağlanırsa ATB üyelerinin pazarda yer alması için çaba sarf edebileceklerini kaydetti. Çandır, "İş dünyası güvenli ortamı tercih eder, berrak ortamda ticari ilişkiler gelişir. Hem ticari olarak hem insani olarak bölgedeki kargaşanın bir an önce sona ermesini bekliyoruz. Umuyoruz, bölgedeki tüm ülkelerde de savaş ortamı biter ve insanlara iş aş olan ticaret gelişir" diye konuştu.

Çandır, BAGEV'in Burdur ve Isparta'yı da kapsadığını belirterek, ihtiyaçlar doğrultusunda sektörel olarak karşılıklı görüşmeler yapılabileceğini iş fırsatlarının değerlendirilebileceğini vurguladı. Çandır, TISİAD yönetimine ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, Irak'ı yöresel ürünleriyle 19-23 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e davet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim