• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Tiryakioğlu, Türkiye 2016’da Büyümesini Sürdürecek

Tiryakioğlu, Türkiye 2016’da Büyümesini Sürdürecek
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2016 yılında Türkiye'nin büyüme performansını güçlü ve kararlı bir şekilde...

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2016 yılında Türkiye'nin büyüme performansını güçlü ve kararlı bir şekilde artırmasını öngördüklerini söyledi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada, yeni bir yıla yeni umutlar ve yeni beklentilerle girdiklerini ifade ederek, barış ve kardeşlik tohumlarının yeniden yeşerdiği, huzurun ve sükunetin hakim olduğu bir dünya temennisinde bulundu.

Açıklamasında iş dünyasının 2016 yılı beklentilerini de dile getiren Tiryakioğlu," Komşu ülkelerde yaşanan iç savaş ve karışıklık, doğal olarak kendi kaynakları ve iç dinamikleriyle ayakta durmayı başaran ülkemizde de yan etkilere neden oldu. Tüm bunların yanı sıra yıl içerisinde tekrarlanan seçim süreçleri, terör ve siyasi belirsizliğe rağmen ülke ekonomisi mevcut konumunu korudu. İş dünyası olarak 2016'dan beklentimiz, 2015 yılının yan etkilerinde arındırılmış, güçlü hükümet ve istikrarlı ekonomi politikalarıyla desteklenen bu büyüme sürecinin daha da üst seviyelere çıkarılması " dedi.

Ekonomik reformların hayata kazandırılmasıyla birlikte Türkiye'nin büyüme hızında sıçrama yapmasını beklediklerini kaydeden Tiryakioğlu,"2016 yılı, 2015 den kalan bazı ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması ve piyasalarda beklenilen talebin hızla karşılanabilmesi açısından yapıcı bir yıl olacak. Ülkemizde tesis edilen siyasi istikrar ve güven ortamının yanı sıra ekonomideki reformist yaklaşımlar, hükümetin açıkladığı dönüşüm programları da bu beklentiye pozitif etki sağlayacaktır "ifadelerinde bulundu.

Gaziantep'in tüm sınırlarında ve ihracat noktalarında yaşanan sıkıntılara rağmen mevcut konumunu korumasını ise başarı olarak niteleyen Tiryakioğlu, üretimden aldığı güç ve müteşebbis ruhla Gaziantep'in 2016'da ihracatta hedeflediği noktaya ulaşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim