• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Tiryakioğlu: 2016 atılım ve icraat yılı olacak

Tiryakioğlu: 2016 atılım ve icraat yılı olacak
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2016 yılının borsa projelerinin iş dünyasının hizmetine kazandırılması açısından...

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2016 yılının borsa projelerinin iş dünyasının hizmetine kazandırılması açısından atılım ve icraat yılı olacağını söyledi.

Tiryakioğlu, yer tespiti, fizibilite çalışmaları ve hibe destekleri sağlanan Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk gibi ülke çapındaki projelerin Gaziantep'i çeşitli sektörlerde en az 20-30 yıl ileriye taşıyacağını ifade etti.

GTB'nin bünyesinde barındırdığı 11 farklı meslek grubunun komite üyelerine yönelik yılsonu bilgilendirme ve ortak meslek komite toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. GTB'nin bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeleri hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "2016 yılı içerisinde bitirmeyi planladığımız Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı lisanslı depoculuk projelerimiz, şehrimize önemli bir girdi ve tarım sahasında ciddi avantajlar sağlayacak."

Et Borsası ve Et Hali'nin yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulacağını ifade eden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu, Türkiye'nin en büyük ve en modern borsasını kente kazandırmak için son bir yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde araştırma ve incelemeler yaptıklarını kaydetti. Gaziantep'e özgü bir özel model üzerinde karar kıldıklarını aktaran Ahmet Tiryakioğlu, "Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle kurulacak olan Et Hali ve Et Borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin artmasına ve üretimin hijyenik ortamlarda yapılmasına önemli katkı sağlayacak. Proje tamamlandığında kentimiz et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacak." diye konuştu.

GTB tarafından yürütülen Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk Projesi hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile müşterek yürütülen projenin protokolünün bu ay içerisinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı programla imza altına alındığını anımsattı. GTB Yönetim Kurulu Başkanı, 10 bin tonluk Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk Projesi'nin bütçesinin toplam 13 milyon 900 bin TL tutarında olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim