• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Tıraş yaparak aile bütçesine katkı sağlıyorlar

Tıraş yaparak aile bütçesine katkı sağlıyorlar
Kurs Sorumlusu Özlem Gencay Tetik, yaptığı açıklamada, Yenimahalle Belediyesince ikincisi kez düzenlenen kursa 27 kadının katıldığını söyledi.

Kursiyerlerin, eş ve çocuklarının tıraşlarını yaparak berber masrafını ortadan kaldırmayı amaçladığına işaret eden Tetik, şunları kaydetti:

"Kursu tamamlayan ev hanımları berberlik mesleğini tam olarak öğreniyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alıyor. Berber masrafını ortadan kaldıran kadınlar aile bütçesine katkı sunuyor. Ayrıca bunun da ötesinde sertifikasını aldıktan sonra berber dükkanı açarak bu işi yapmak isteyen, maddi gelir elde etmeyi düşünen kursiyer bayanlar da var.  

Balon tıraşı ile başlıyorlar

Kurs Hocası Ercan Buyruk ise kadınlara yönelik berberlik kursunun, balon tıraşı, ustura, makas ve bilek hareketleri ile müşteri karşılama gibi aşamalardan oluştuğunu belirtti.

Türkiye'de şaşkınlıkla karşılanan tablonun Avrupa'da alışılagelmiş olduğuna dikkati çeken Buyruk, şunları söyledi:

"Avrupa'da saç tıraşı çok pahalı. Bu nedenle orada birçok kadın eşini, çocuğunu tıraş ediyor. Hatta orada bir kuaför, kadın ve erkek tıraşını bilmediği zaman sertifika alamıyor. Türkiye'de de artık bu bilinç oluşmaya başladı. Kadınlar bu vesileyle hem aile bütçesine katkı sağlamış, hem de meslek edinmiş oluyor." 

Berberin yolunu unuttular

Berberlik kursuna katılan ev hanımı Ayşe Çalışırer (42) eşi, oğlu ve kayınpederinin saç tıraşlarını yaptığını vurgulayarak, "İlk başka çok tedirgindim ama mesleği öğrenince çok kolay olduğunu gördüm. Saç ve sakal tıraşlarını yapmaya başladığım eşim, oğlum ve kayınpederim berberin yolunu unuttu. Bu şekilde aileme maddi katkı sağlamak beni memnun ediyor. İleride imkan olursa berber dükkanı açmayı da düşünüyorum" dedi.

Eşinin desteğini alarak kursa katıldığını belirten Hatice Çavdarlı (44)  "Kendi ailemin yanı sıra akrabalarımın, yeğenlerimin tıraşlarını yapıyorum. Berbere gidip para vermekten kurtuldular. Bu şekilde aileme maddi katkı sağlamış olmak çok güzel" diye konuştu.

Hatice Çavdarlı'nın eşi Ahmet Çavdarlı ise giderler listesinden berber masrafını çıkardıklarını aktararak, "Eşim bir hayli ustalaştı. Berberleri aratmayacak şekilde çok güzel tıraş yapabiliyor. En azından eşim pazar parasını çıkarmış oldu. Kendisiyle gurur duyuyoruz" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim