• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Tir tir titreyerek okula gidiyorlar

Tir tir titreyerek okula gidiyorlar
Diyarbakır’ın Hazro ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ormankaya köyünde yaşayan öğrenciler, eğitim görmek için kar kış demeden yaklaşık her gün 6 kilometre yol yürüyor.

Soğuktan tir tir titreyen öğrenciler, çektikleri bu eziyete rağmen, 08.20’de başlayan derslerine yetişemiyor. Bazı öğrenciler bu zorlu eğitim yolunu, yırtık ayakkabıları ile aşmaya çalışıyor.

Bir taraftan çocukların okullara kazandırılmasına yönelik çaba gösterilip, çeşitli proje ve çalışmalar yürütülürken, diğer taraftan eğitime ulaşmak için yaşanan zorluklar, hem öğrencileri hem de velilerinin tepkisine neden oluyor. Diyarbakır’ın Hazro ilçesine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Ormankaya köyünde, neredeyse bütün köylüler, çocuklarını okula gönderiyor. 200’ün üzerinde çocuğun okula gönderildiği köyde yeni açılan okulun, köyün yaklaşık 3 kilometre uzağında olması, özellikle kış aylarında hem öğrenci hem de velileri zorluyor. Okul yolunun karlı olması nedeniyle düşe kalka ve soğuktan titreyerek okula giden öğrenciler, saat 08.20’de başlayan derslerine yetişmekte de güçlük çekiyor. Bazı öğrenciler ise bu zorlu yolu yırtık ayakkabılarıyla aşmaya çalışıyor. Günde iki kere okula gidip, gelen öğrencilere eşlik eden velileri de aynı zorlukları yaşıyor. Yağışlı havalarda birçok öğrencinin okula gidemediği belirtilirken, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun devamsızlığının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. Veli ve öğrenciler eğitime ulaşmak için yetkililerden servis istiyor.

"HALEN A’YI, B’Yİ BİLE BİLMİYORLAR"

Velilerden Ekrem Süren, okulun uzak olduğunu belirterek, "Çocukların çoğu küçük. Bu yolu gidip gelmekten soğuk alıyorlar. Biz servis ve yemek istiyoruz. Mesela bugün çocukların çoğu gelmemiş okula. Buradakiler yarısı kadar. Yağmur yağınca kimse okula gelmiyor. Okula geç kalıyorlar. Benim çocuğum ikinci sınıfa gidiyor ama halen A’yı B’yi bile bilmiyorlar" dedi.
Mehmet Gözgörmez adlı veli de çocukları için servis istediklerini belirterek, “Yolumuz karlı. Bu çocukların hali ne olacak. Don tehlikesi de var” diye konuştu.

"SOĞUKTAN KULAKLARIMIZ DONUYOR"

8. sınıfa giden öğrencilerden Şehriban Süren, okula giderken çok zorlandıklarını kaydederek, "Soğuktan kulaklarımız ve ellerimiz donuyor. Öğretmenler de çoğu zaman ödev vermiyorlar. Derslerimizi bu yüzden iyi değil. Servis istiyoruz" şeklinde konuştu.Bunca yolu yürüyerek gittiklerine dikkat çeken Derya Gözgörmez adlı öğrenci ise, derslere sürekli geç kaldıklarını ve bu yüzden sınavlarda düşük not aldıklarını söyledi.

Öğrenci ve veliler, yetkililerden okullarına rahat gidip gelmek için servis ve yemek talebinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim