• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Tipi Ve Fırtınaya Yakalanan Köylüler Mahsur Kaldı

Tipi Ve Fırtınaya Yakalanan Köylüler Mahsur Kaldı
Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Benekli Köyü yolunda tipi ve fırtına nedeniyle araçlarıyla yolda mahsur kalan köylüler Tatvan Belediyesi ve İlçe Özel...

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Benekli Köyü yolunda tipi ve fırtına nedeniyle araçlarıyla yolda mahsur kalan köylüler Tatvan Belediyesi ve İlçe Özel İdare ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgilere göre, Tatvan ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan köylerine gitmek üzere araçlarla yolu koyulan 50 kişinin içerisinde bulunduğu yaklaşık 15 araç yoğun tipi ve fırtınadan dolayı yolun kapanması nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Bir süre kendi imkanlarıyla ilerlemeye çalışan köylüler sonuç alamayınca Tatvan Belediyesi ve İlçe Özel İdaresine ulaşarak yardım istediler. Köylülerin yolda mahsur kaldığı bilgisini alan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile Tatvan Belediyesi hemen harekete geçerek karla mücadele araçlarını köye yönlendirdiler. Yaklaşık 3 saat yolda mahsur kalan vatandaşlar, uzun uğraşlar sonucu yolların açılmasıyla mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak köye ulaşmaları sağlandı.

Yaklaşık 3 saat yolda mahsur kaldıklarını belirten köylülerden Kerem Şınık, Tatvan Belediyesi ve özel idareye ait iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldıklarını söyledi.

Fırtınaya yakalanarak ölüm tehlikesi atlattıklarını ve donmaktan son anda kurtarıldıklarını ifade eden köylülerden Abdullah Şipar ise, "Hastamız vardı ve hastaneden dönüyorduk. İlçe merkezinde hava iyiydi ama köy yolunda fırtınaya takıldık. Tipiden dolayı yol tamamen karla kaplandı. İlerleyemedik ve geri de dönemedik, olduğumuz yerde kara takıldık. Burada mahsur kalan araçlarda hasta, yaşlı ve engelliler var. Burada 3 saattir dondurucu soğukla baş başa kaldık. Şimdi iş makineleri geldi ve İnşallah bizi kurtaracaklar. Kaymakam beye ve belediyeye teşekkür ederiz" dedi.

Kurtarıldıkları için idarecilere ve iş makinesi operatörlerine teşekkür eden vatandaşlardan Sinan Şipar da, çok sayıda araç ve vatandaşların yolda mahsur kaldığını ve yapılan çalışmalarla kurtarıldıklarını ifade etti.

Yapılan çalışma ile köy yolu açılarak yolda kalan 15 civarında araç ve aralarında hastaların da olduğu yaklaşık 50 kişi kurtarılarak sağlam şekilde köye ulaştırılmış oldu.

Tipi Ve Fırtınaya Yakalanan Köylüler Mahsur Kaldı

Tipi Ve Fırtınaya Yakalanan Köylüler Mahsur Kaldı

Tipi Ve Fırtınaya Yakalanan Köylüler Mahsur Kaldı

Tipi Ve Fırtınaya Yakalanan Köylüler Mahsur Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim