• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Tıp Fakültesi Halk Buluşmasında, Çocuk Ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği Ele Alındı

Tıp Fakültesi Halk Buluşmasında, Çocuk Ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği Ele Alındı
Fırat Üniversitesi tarafından başlatılan "Tıp Fakültesi Halk Buluşmaları" kapsamında "Çocuk ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite" konusunda...

Fırat Üniversitesi tarafından başlatılan "Tıp Fakültesi Halk Buluşmaları" kapsamında "Çocuk ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite" konusunda bilgilendirme yapıldı.

Fırat Üniversitesi tarafından halkın sağlık konusunda bilgilendirilmesi amacı ile başlatılan "Tıp Fakültesi Halk Buluşmaları" programının ikincisi Elazığ Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapıldı. Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Serhat Erol, Prof. Dr. Demet Çiçek, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda "Çocuk ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite'konusu anlatıldı. Üniversitelerin bilgilerin üretildiği yerler olduğunu, bu bilgilerin ancak halkla paylaştıkça değer kazandığını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murad Atmaca, "Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin kendi alanlarında halkı bilgilendirmesinin üniversite olarak görevleri arasındadır. Bu ay ki halk buluşmalarında çocuk ve erişkinlerde dikkat eksikliği konusunda bilgiler vermeyi hedefledik. Son olarak önümüzdeki toplantıda en önemli konular arasında yer alan "Bitkisel tedaviler, doğrular ve yanlışlar" konusunda vatandaşlara önemli bilgiler vermeyi planlıyoruz" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez ise konuşmasında, "Üniversite olarak öğretim üyeleri ile halk buluşmalarını önemsiyoruz. Üniversitemizin halka dönük yüzü olan tıp fakültemiz ve hastanemizin vatandaşlarımıza katkılarını bu yönde farklı bir boyuta taşımaları bizim için çok kıymetliydi. Bu anlamda giderek artan bir taleple halkımızın da bu toplantılara katıldıklarını görüyoruz. Bundan sonrada devam edecek olan bu toplantılar şehre kaynağından bilgi aktarılması noktasında çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk, Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Utku Yazıcı ile Tıp Fakültesi Dekanı ve Ruh Sağlığı, Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca tarafından "Çocuk ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite" konusunda bilgilendirme yapıldı.

Program katılımcıların, sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Tıp Fakültesi Halk Buluşmasında, Çocuk Ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği Ele Alındı

Tıp Fakültesi Halk Buluşmasında, Çocuk Ve Erişkinlerde Dikkat Eksikliği Ele Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim