• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Timsah Arena’da Biytaş İmzası

Timsah Arena’da Biytaş İmzası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan törenle 21 Aralık Pazartesi günü açılacak olan Bursa'nın yeni stadyumu Timsah Arena'nın ısıtma,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan törenle 21 Aralık Pazartesi günü açılacak olan Bursa'nın yeni stadyumu Timsah Arena'nın ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın ve sıhhi tesisatlarında sektörün öncüsü Biytaş'ın imzası var.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler Mahallesi'ne yaptırılan yeni stadyumda soyunma odaları, hakem odaları, fuaye alanı, ortak kullanım alanları ve ticari alanların ısıtma, soğutma, havalandırma tesisatları ile yangın ve sıhhi tesisatları Biytaş teknik ekibi tarafından yapıldı.

Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, dünyanın en büyük ikinci stadı olacak tesisin 185 bin metrekarelik alana kurulduğunu ve 45 bin seyirci kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Sahada alttan ısıtma sistemi kullanıldığını ve trijenerasyon enerji sistemiyle ısıtma, soğutma ve enerji ihtiyacının bir bölümünün üretileceğine vurgu yapan Gülçimen, "Stadyumun çatısında toplanan yağmur suları da depolanarak, tekrar sulama suyu olarak stadyum çevresinde kullanılacak. Biytaş teknik ekibi olarak, stadyumdaki mağazalar, kafeteryalar, fuaye alanı, sporcu ve hakem soyunma odaları, duş, toplantı, odaları, yönetim ofisleri gibi alanlarda ısıtma, soğutma ve havalandırma tesisatlarını, yangın tesisatı ve sıhhi tesisatları yaptık" dedi.

Binada ısıtma, soğutma ve havalandırmanın tek merkezden yapılacağını vurgulayan Gülçimen, bunun için uygun güçte kazan ve soğutma sistemleri kullandıklarını ve güçlü bir yangın sistemi kurduklarını belirtti.

"Sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin de en prestijli yapılarından biri olacak yeni stadyum inşaatında Gintaş firmasının alt müteahhidi olarak önemli imalatlar gerçekleştirdik" diyen Gülçimen, "Kuruluşumuzun 30. yılında bu derece önemli bir projede çözüm ortağı olmak bize gurur verdi. Biytaş şirketler grubu olarak sektörde önemli bir tecrübeye sahibiz. Kamu ve özel sektör kuruluşlarınca yaptırılan okul, fakülte, hastane, AVM, kongre ve kültür merkezleri, otel, yurt binalarında ürettikleri pratik çözümler ile tercih edilen firma haline geldik" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim