• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Timsah Arena açılıyor

Timsah Arena açılıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda ödüle layık görülen Bursa'nın yeni stadı açılıyor.

Gerek mimarisi, gerekse inşaat tekniği açısında birçok ilki bünyesinde barından yeni stadyum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 21 Aralık Pazartesi günü sporun hizmetine sunuluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan Bursa Büyükşehir Stadyumu açılışa gün sayıyor. Taraftar koltuğu, misafir takım koltuğu, VIP koltuğu, protokol koltuğu, basın koltuğu, loca koltuğu ile toplam 44 bin koltuk kapasitesi bulunan statta, 207 adet de engelli pozisyonu bulunuyor. 74 adet taraftar turnikesi, 20 adet VIP, Basın, Loca turnikesi ve 7 adet de engelli turnikesi bulunan statta, 84 adet tribün kapısı bulunurken, stadın 8 dakikada tamamen tahliye edilme imkanı bulunuyor. 644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan projede toplam 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrılmış durumda. Alanları 35 ile 190 metrekare arasında olan 72 adet locanın bulunduğu stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor. 60'ar metrekare alanlı iki adet son teknoloji led ekran skorboard tabelasının bulunduğu stadyumda ayrıca 240 metre uzunluğunda led reklam tabelası buluyor.

Kale arkası tribünleri kesintisiz 61 sırayla Türkiye'deki en büyük tek parça tribünü oluştururken, sahada alttan ısıtma sistemi kullanıyor. Trijenerasyon enerji sistemiyle ısıtma, soğutma ve enerji ihtiyacının bir bölümünü kendisi üretecek olan stadyumun çatısında toplanan yağmur suları da depolanarak, tekrar sulama suyu olarak stadyum çevresinde kullanılacak.

Dünyada takımın sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, uluslar arası alanda ses getirecek bir ödüle layık görüldü. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan "Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)" Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görülen yeni stadyum, daha tamamlanmadan dünya gündemindeki yerini almış oldu. Timsah görünümünde tasarlanan çatıyla dikkati çeken ve maç olmayan günlerde özel gezilere ve turlara imkan sağlayacak şekilde tasarlanan stadyumda, kafa kısmının altında Bursaspor müzesi, özel tanıtımlar için sinema salonu, yeme içme alanları bulunuyor. Proje konseptinin en önemli kısımlarından biri olan Kuzey Kale Arkasında bulunan timsah çenesi, 28 metrelik konsoluyla Türkiye'nin en büyük konsolu olma özelliği taşırken bu bölümde 800 metrekarelik dev led ekran bulunacak.

HEYECAN VERİCİ STAT

İngiltere'nin yüksek tirajlı The Telegraph gazetesinin editörü Adam Hurrey, dünya genelinde inşaatı devam eden dev stat projelerini araştırdı. Stadyumların ekonomik boyutları ve kente katacağı değerleri ele alan Hurrey, dünyanın en heyecan verici 10 projesini kaleme aldı. Hurrey'in araştırmasında Türkiye'den de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum, heyecan verici projeler arasında gösterildi. Hurrey, inşaatı devan eden heyecan verici projelerin bitiş tarihlerini de kaleme aldığı liste şöyle oluştu: "Estadio La Peineta (Atletico Madrid, 2017), Baku National Stadium (Azerbaijan, 2015), Zenit Arena (Zenit Saint Petersburg, 2016), Stade des Lumières (Lyon, 2015), Allianz Parque (Palmeiras, 2014), Timsah Arena (Bursaspor, 2015), Nouveau Stade de Bordeaux (2015), CSKA Moscow Stadium (2015), New Ferenc Puskas Stadium (Budapest, 2018), Al Wakrah Stadium (Qatar, 2022)"

Bursa'nın en önemli anıt yapılarından biri olan Bursa Büyükşehir Stadyumu, 21 Aralık Pazartesi günü saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören ile hizmete açılacak. Törende ayrıca Türkiye şöhretler karması ve Bursa şöhretler karması arasında yapılacak gösteri maçında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da forma giymesi beklenirken, Fettah Can konseri açılışa katılanlar keyifli dakikalar yaşayacak. Ses, havai fişek ve ışık gösterileriyle Bursalılar unutulmaz bir gün yaşayacak.

Bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, açılış günü stadyum gişelerinden ücretsiz temin edecekleri biletlerle stadyuma girebilecekler. Açılış günü saat 12.00 ile 16.00 saatleri arasında açılış biletlerini gösteren vatandaşlar, Bursaray, belediye otobüsleri ve T1 tramvay hattını ücretsiz kullanabilecek. Etkinliğin sonunda da saat 18.30'dan itibaren Bursaray Acemler istasyonundan kalabalık bitinceye kadar ücretsiz yolcu kabul edilecek. Yine etkinlik sonunda stadyum önünden Dikkaldırım, Çekirge ve Heykel yönüne ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Vatandaşların stadyuma girişlerde bir sorun yaşamamaları için saat 13.00'dan sonra giriş kapıları açılacak. Vatandaşların biletlerin alt kuşak rengi, hangi kapıdan giriş yapılabileceğini gösterecek.

Dünyaya Heyecan Veren Stat Açılıyor

Dünyaya Heyecan Veren Stat Açılıyor

Dünyaya Heyecan Veren Stat Açılıyor

Dünyaya Heyecan Veren Stat Açılıyor

Dünyaya Heyecan Veren Stat Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim