• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Times: Türkiye Nijerya’ya silah taşıdı

Times: Türkiye Nijerya’ya silah taşıdı
İnternete sızan ses kayıtlarında yer alan Türk Hava Yolları'nın Nijerya'ya silah taşıdığı iddiası dünya basınında yer aldı. Reuters, AP, AFP gibi önde gelen haber ajansları haberi abonelerine flaş olarak geçti.

Türkiye'nin Türk Hava Yolları uçakları vasıtasıyla Nijerya'ya silah sevkiyatı yaptırdığı iddiaları dünya gündemine bomba gibi düştü... Reuters, AP, AFP ajansları iddiaları flaş olarak duyururken önemli gazeteler de habere yer verdi. Bu gazetelerden biri İngilliz Times gazetesi oldu.

İngiliz gazetesi Times kamuoyuna sızdırılan son kayıtlarda Türkiye'den Nijerya'ya silah taşındığını bildirdi.

Habere göre silahlar Türk Havayolları uçağıyla taşınmış.

Kayıttaki telefon görüşmesinin, THY yetkililerinden Mehmet Karakaş ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank arasında geçtiği söyleniyor.

Nijerya'da, radikal dinci gruplardan Boko Haram hükümeti devirerek bir şeriat devleti kurmak için son dönemde büyük can kayıplarına neden olan şiddetli bir savaş yürütüyor.

Times'a göre kayıtlar Nijerya'daki iç savaşta kullanılmak üzere silah taşıdığına yönelik iddialar içeriyor.

Kayda göre, Karakaş olduğu iddia edilen kişi Varank olduğu öne sürülen kişiye taşınacak 'öldürücü malzemeler' konusuna açıklık getirilmesini istiyor ve "Onlarca malzeme taşıyorum, Nijerya'ya gidiyor şu anda. Müslümanları mı öldürecek, Hıristiyanları mı? Vebal altındayız, haberin olsun" diyor.

Times Varank'ın "Hakan Beyle konuştuktan sonra bir-iki gün içinde yanıt vereceğini" söylüyor.

Gazete "Hakan Bey"in MIT Başkanı Hakan Fidan olarak yorumlandığını kaydediyor.

Gazete, THY'nin kayıtla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Nijerya'ya Türkiye'den ya da başka bir ülkeden silah taşınmadığını duyurduğunu da bildiriyor.

THY şirketin kargo ile silah ve askeri malzeme taşırken, uluslararası hukuk ve uluslararası taşımacılık kuralları çerçevesinde resmi prosedürlere uygun hareket ettiğini belirtti.

Türkiye'de muhalefetin bu kayıtla ilgili olarak hükümetten açıklama istediğini belirten gazete, bu kaydın yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya olan AKP hükümeti üzerindeki baskıyı daha da artıracağı kanısında.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim