• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Times Suruç saldırısını 'uyarı' olarak değerlendirdi

Times Suruç saldırısını 'uyarı' olarak değerlendirdi
İngiliz Times gazetesinde Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yayımlanan bir makalede, 'Suruç'taki intihar saldırısı Erdoğan için uyarı olmalı' ifadesi kullanıldı.

İngiliz Times gazetesi "Cephede katliam" başlıklı başyazısında Suruç'ta önceki gün düzenlenen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını değerlendirdi. Gazete saldırının, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir uyarı olması gerektiği" yorumunda bulundu.Times'ın başyazısı, saldırının IŞİD'in işi olduğunun varsayıldığı tespiti ile başlıyor. Gazete bu durumun, "Türkiye'nin güney sınırındaki kaosu zapt etme yaklaşımı açısından bir dönem noktası olabileceği" kanısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin büyük Kürt azınlığı tarafından, IŞİD'in barbarlıklarını görmezden gelmekle suçlandığını belirtiyor Times. "Türk güçlerinin Kobani kuşatmasına seyirci kaldığına ve çatışmayı Kürt YPG milislerine bıraktığına şüphe yok. Tıpkı Sayın Erdoğan'ın Batılı liderlere, IŞİD'in yenilgiye uğratılması yerine Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın devrilmesine öncelik vermeleri için yalvardığı gibi" diye de ekliyor.

'ERDOĞAN KÜRTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI'

IŞİD'in "ilk kez Türkiye'ye topraklarında saldırdığı" belirtilen yazı şöyle sürüyor:"Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak kabadayı tarzıyla ve Türk laikliğini aşındırmasıyla biliniyor. Ancak daha önce Başbakan ve İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemlerde uyanık ve pragmatik olabildiğini göstermişti. Şimdi bu niteliklerini yeniden canlandırması gerek.""Sayın Erdoğan, IŞİD'e karşı mücadele edenler arasında sahada fark yaratan tek güç olan Kürtlerle işbirliği yapmalı. Türkiye'nin NATO'daki müttefikleri ile de tam bir işbirliği içerisinde olmalı. Müttefikler, Türkiye'nin gerçek desteği ile IŞİD militanlarını bölgeden uzaklaştırma yolunda çok daha fazlasını yapabilir. Burada Amerikan Genelkurmay Başkanı'nın 20 yıl sürebileceğini söylediği bir mücadeleden söz ediyoruz."​

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim