• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

TİM-teb Girişim Evi Edirne’ye Geliyor

TİM-teb Girişim Evi Edirne’ye Geliyor
Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle Trakya Teknopark bünyesinde açılacak...

Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle Trakya Teknopark bünyesinde açılacak olan TİM-TEB Girişim Evi'nin tanıtımı Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde yapıldı.

Girişimcilik potansiyelini yaygınlaştırarak, devlet desteklerine etkili bir şekilde ulaşmayı sağlayacak TİM-TEB Girişim Evi tanıtım etkinliğinde bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, şunları söyledi:

"Tanıtımını yaptığımız bu girişim aslında bir buçuk yıllık bir çalışmanın sonucudur. Bugün bir araya gelişimiz yıllar önce adımını atıp hayalini kurduğumuz büyük başarının resmidir. TİM-TEB Girişim Evi, Trakya'da sadece girişimciliği arttıracak bir gelişme olarak algılanmamalıdır. Girişim Evi aynı zamanda, yeni kurulan şirketlerin başarısını da arttıracaktır. Hepimizin bildiği gibi, Küreselleşen ve ülkeler arası yoğun bir rekabete sahne olan günümüz dünyasında, ülkemizin ve bölgemizin kalkınması açısından, bireylerin ve özellikle gençlerimizin iyi eğitim almaları ve çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış olmaları kritik bir önem taşımaktadır. Bu kavramların hayata geçmesi ve toplum tarafından benimsenmesi için de TİM-TEB Evi önemli bir adımdır."

TEKNOLOJİ FİRMALARININ BÜYÜMESİ DE DESTEKLENECEK

Yeni teknolojileri kullanan firmaların artmasına önem verdiklerini belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Girişim Evi'nin varlığıyla beraber, teknoloji firmalarının büyümesi ve ihracat çabaları da desteklenecektir. Bununla beraber bu firmaların girişimciliği de gelişecektir. Trakya Kalkınma Ajansı olarak bu konuyu çok önemsiyoruz çünkü Batı Marmara Bölgesi altında incelenen Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimizin girişimcilik oranı yüzde 10 olarak Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 puan altında gerçekleşmiştir. Bu dinamikler doğrultusunda, "Yenilikçi Girişimcilik" aktivitelerini özendirmek ve desteklemek kurumumuz açısından stratejik bir öncelik haline gelmiş bulunmaktadır" dedi.

Diğer açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu ise, "Bugün bizi bir araya getiren bu çalışmanın önemi yıllar geçtikçe daha da iyi anlaşılacaktır. Katma değerli çalışmaların en önemi adımının bugün Edirne'de atılıyor olması mutluluk vericidir. TİM-TEB Girişim Evi'nin hayata geçmesine katkıda bulunan Türk Ekonomi Bankası'na, Türkiye İhracatçılar Meclisine ve Trakya Kalkınma Ajansı'na teşekkürlerimizi iletiyoruz, TİM-TEB Girişim Evi'nin hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

İnteraktif şekilde gerçekleşen Tanıtım Evi etkinliğinde, yenilikçi ürün ve hizmetlerin yurtiçi ve yurtdışı platformlara ulaşmasına kadar giden yolda TİM-TEB evlerinin varlığının gerekliliğine değinildi. Girişimci ve teknoloji firmalarının finansal ihtiyaçlarını yenilikçi çözümlerle yönlendirme eğiliminin böylece Edirne ilinden yükselmesi de sağlanacak. TİM-TEB Evinin hayata geçmesiyle beraber, iş dünyası ile girişimcilerin iş birliğini geliştirerek Yatırımcı potansiyeli artacak aynı zamanda girişimci-yatırımcı ilişkileri de desteklenmiş olacak.

TİM-teb Girişim Evi Edirne’ye Geliyor

TİM-teb Girişim Evi Edirne’ye Geliyor

TİM-teb Girişim Evi Edirne’ye Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim