• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Tilkiyi eliyle besliyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde mezarlık bekçisi 53 yaşındaki Adnan Ekinci, her gece mezarlığa gelen tilkiyi 6 aydır eliyle besliyor.
Fethiye Belediyesi Çatalarık Şehir Mezarlığı'nda 11 yıldır gece bekçiliği yapan evli ve 4 çocuk babası Adnan Ekinci, geçen nisan ayında mezarların arasında gezen yavru tilki gördü. Hayvana yaklaşmaya çalışan Ekinci, bekçi evinden aldığı et parçasını ona attı. Ancak tilki eti yemeden ürkerek kaçtı. Ekinci, attığı et parçasının bir gün sonra yerinde olmadığını görünce tilkiye 'Kurnaz' adını verdi. Tilkiyi 1 hafta sonra yine gören Ekinci, hayvana uzaktan yemek vermeye başladı. Böyle geçen 6 ay sonunda Ekinci'ye alışan tilki, her gece saat 20.00- 24.00 arasında Ekinci'nin değişmez ziyaretçisi oldu.
 
'OĞLUM' DİYE SESLENİYOR
 
Tilkinin beslenme vakti geldiğinde ormanlık alana seslenen Ekinci, 'Oğlum Kurnaz nerdesin, hadi gel' diye bağırıyor. Ekinci'nin sesini duyan tilki, mezarların arasından geçip, bekçi evinin önüne kadar geliyor. Ekinci, 'Kurnaz'a pişmiş tavuk eti ya da sucuk vererek besliyor. Normal zamanlarda insanlardan kaçan tilki, Ekinci'nin elinden et yiyerek besleniyor. Zaman zaman Ekinci'nin kedisiyle et kapma yarışına giren 'Kurnaz', karnını doyurduktan sonra doğal yaşam alanı olan ormana geri dönerek gözden kayboluyor.
 
KÖPEKLER YARALADI
 
Sadık ziyaretçisine geçen çarşamba günü yemek vermek için seslenen Adnan Ekinci, gelmeyince telaşlandı. Mezarlıkta bir süre tilkiyi arayan Ekinci, eve döndüğünde 'Kurnaz'ı beklerken buldu. Sağ ön ayağının üzerine basamayan tilkinin, köpeklerle boğuştuğu ve yaralandığını belirledi. Tilkiyi tedavi ettirmek için yakalamaya çalışan Ekinci, başarılı olamayınca sadece beslemekle yetindi.
 
Mezarlıkta geceleri yalnız kaldığını anlatan Adnan Ekinci, 'Kurnaz' sayesinde yalnızlığını unuttuğunu söyledi. İlk başlarda tilkinin kendisinden, kendisinin de tilkiden korktuğunu belirten Ekinci, zamanla karşılıklı güven sağladıklarını, birbirlerine alıştıklarını vurguladı.
 
'ÖMRÜMDE İLK KEZ GÖRDÜM'
 
Mezar ziyareti için Çatalarık Şehir Mezarlığı'na gelen Kezban Yıldız ise bekçinin tilki beslediğini duyunca inanmadığını, gözleriyle görünce büyük şaşkınlık yaşadığını anlattı. Tilkiyi sadece televizyonda gördüğünü anlatan Yıldız, "Böyle yabani bir hayvan nasıl eğitilir? İnanılır gibi değil. Bekçiyle tilki, adeta 'kanka' olmuş. Gelip etleri bekçinin elinden yiyor. İnsanlardan da korkmuyor. Bekçi ağabeyimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
Yabani hayvanların insanlarla dostluk kurmasının rastlanabilir bir durum olduğunu aktaran En'Pati Veteriner Kliniği'nden Veteriner Hekim Enver Aykırı, bir tilki ile insanın bu tarz iletişime geçmesinin çok nadir görülebileceğini söyledi. İletişimin tilkinin yavruluk döneminden başladığına dikkati çeken Aykırı, yetişkin bir tilkinin insana yaklaşmasının çok daha zor olacağını kaydetti. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim